Sparťan patronem je projekt, který propojí sparťanskou mládež s ,,A'' týmem.

Sparta si pro letošní ročník Tipsport Superligy připravila několik projektů. ,,Hlavním projektem pro nadcházející sezonu je projekt s názvem Sparťan patronem, který bude mít za cíl propojit nejmenší Sparťany s mužským ,,A" týmem," říká o neobvyklém projektu nový marketingový manažer Vladimír Hodač. A co na novinku pro letošní ročník říká kapitán Sparty Milan Garčar? ,,Na nový projekt se s celým A týmem velmi těšíme, především na propojení s nejmenšími Sparťany a na jejich kreativitu.''

30. listopad -1
Sparťan patronem je projekt, který propojí sparťanskou mládež s ,,A'' týmem.

Klub Sparty se v posledních letech může pyšnit svou prací s nejmenšími Sparťany. ,,Každoroční rozvoj nejmenších hráčů Sparty je pro nás velmi důležitý. Chceme na Spartě vychovávat úspěšné generace a i když víme, že to bude trvat pěknou řádku let, chceme vychovat budoucí lídry pro náš ,,A" tým," říká šéftrenér Barrandovské akademie Daniel Wertheim.

Rozvoji mládežnických kategorií má pomoci i letošní projekt Sparťan patronem, o co půjde? ,,Sparťan patronem je náš stěžejní projekt pro nadcházející sezonu. Jelikož chceme stále více a více propojovat naši mládež s mužským ,,A" týmem, projekt Sparťan patronem nám skvěle zapadá do naši koncepce," říká v úvodu Hodač a pokračuje. ,,Každý domácí zápas našeho ,,A" týmu bude pod patronací jednotlivých mládežnických kategorií Sparty. Daná kategorie bude mít za pomoci trenéra co nejlépe propagovat daný zápas, který bude spadat pod jejich patronaci. V praxi to bude vypadat tak, že týden před daným zápasem bude mít daná kategorie možnost vytvořit video obsah se vzkazem našemu ,,A" týmu. Mohou vytvořit například motivační video, video, kde bude znát značná podpora, kreativitě se meze nekladou. Tato videa a vzkazy poté pomohou propagovat zápas na našich sociálních sítích," říká s úsměvem Hodač.

Samotné vyvrcholení patronace proběhne v průběhu domácího zápasu. ,,Kategorie, která bude patronem daného zápasu bude mít za úkol co nejvíce podpořit ,,A" tým v průběhu zápasu. Na čem se kategorie domluví se necháme překvapit. Děti mohou zapojit trenéry, rodiče, sourozence a vytvořit nejlepší atmosféru, která požene naše hráče za vítězstvím." zdůrazňuje Hodač.

Na konci sezóny přijde vyhodnocení nejlepšího patrona domácích zápasů. ,,Hráči ,,A" týmu po sezoně vyberou kategorii, která se postarala o nejlepší patronaci, která vytvořila skvělou propagaci k zápasu a která vytvořila nejlepší atmosféru v hale. Na každého člena této kategorie bude čekat odměna v podobě velkého plakátu hráčů ,,A" týmu s jejich vlastnoručními podpisy," uzavírá rozhovor Hodač.

Dále čtěte