Daniel Kalaš a Matěj Pruner opouštějí Spartu!

Dan Kalaš a Matěj Pruner se rozhodli, že v následující sezóně již nebudou součástí A týmu. Důvody jejich odchodů čtěte níže.

30. listopad -1
Daniel Kalaš a Matěj Pruner opouštějí Spartu!

K odchodům obou hráčů jsme vyzpovídali jak je samotné, tak hlavního trenéra A týmu Ondřeje Kašpárka.  ,,Dan dostal pracovní nabídku ze zahraničí, která pro něj znamená to, že bude vždy zhruba 14 dnů v měsíci mimo Českou republiku a nebude se proto moci věnovat naplno florbalu na úrovni, které momentálně Sparta dosahuje.''

Samotný Daniel Kalaš se k odchodu vyjadřuje takto: ,,Bohužel mě to strašně mrzí, že nebudu moci nadále s klukama pokračovat, nicméně musím i myslet do budoucna. Dostal jsem pracovní nabídku, která by se těžko odmítala, přemýšlel jsem o tom dlouho a nakonec ji přijal. S florbalem úplně nekončím, oslovil jsem Karlovy Vary, kterým jsem nastínil moje časové možnosti a nakonec tam odcházím na roční hostování. Ve Spartě to byly skvělé tři sezóny, chtěl bych moc poděkovat celému týmu a také především našim fanouškům, kteří jsou nejlepší v lize. Když mi to čas dovolí, vždycky přijdu kluky rád podpořit a do další sezóny jim přeji ať překoná tu minulou!'' 

Matěj Pruner ze Sparty odchází z podobných důvodů jako Daniel, totiž z těch časových. ,,U Matěje je situace obdobná, jen s tím rozdílem, že jeho nová práce je v ČR a k tomu má ještě i nová studia na vysoké škole. V tomto režimu by Matěj nestíhal tréninky v takovém počtu, aby jak sám dle jeho slov byl schopen dát florbalu 100%.'' říká Ondřej Kašpárek.

,,Důvod, proč končím ve Spartě, je hlavně čas - především práce a škola. Nemohl bych se na takovéto úrovni věnovat florbalu naplno. Pokračovat budu teď v Karlových Varech a do Sparty se třeba jednou vrátím.''  uzavírá Matěj, který odchází do Varů také na hostování.


,,Oba hráči mají dveře do Sparty vždy otevřené a pokud by se jejich situace kdykoliv změnila, velmi rádi je přivítáme zpět. Zároveň je potřeba oběma obrovsky poděkovat za to, co pro Spartu v posledních letech udělali!'' říká trenérské duo Kašpárek + Skalička.

Matěj Pruner oblékal dres Sparty od sezóny 2012/2013 a prošel u nás mládežnickými kategoriemi, oproti tomu Daniel Kalaš přišel jako hotový hráč před třemi lety z týmu Black Angels a předtím působil v SSK Future.

Oběma klukům přejeme ať se jim v budoucnu daří a děkujeme za odvedenou práci a přínos klubu!

Dále čtěte