Svatoš s Marvánkem jsou mistři světa z Akademického MS

Na Akademickém MS 2018 v Polsku se čeští reprezentanté představili v naprosto famózním světle a byli u toho i sparťané Ondřej Svatoš s Janem Marvánkem. Oba se tak podíleli na zisku zlatých medailí, které český výběr získal podruhé v historii. Česká akademická reprezentace prošla celým turnajem bez jediné porážky, když postupně porazila Finy, Japonce, Slováky a Švýcary.

30. listopad -1
Svatoš s Marvánkem jsou mistři světa z Akademického MS

Ve skupině musela česká reprezentace nejdříve porazit silného soupeře z Finska, což se také nakonec povedlo. Výsledkem 6:2 vyslali Češi jednoznačný signál ostatním soupeřům na turnaji. V zápase se hattrickem blýskl Marek Matějčík. Oba dva Sparťané, kteří do utkání zasáhli ve třetí lajně, se bodově neprosadili. Následující Japonsko pro český výběr nepředstavovalo větší problémy a tak přišla jednoznačná výhra 22:1. Ondřej Svatoš přispěl k demolici země vycházejícího slunce jedním gólem, Marvánek přidal asistenci.

V semifinále došlo na federální derby, když se čeští reprezentanté utkali se Slovenskem. Češi bez problémů sousedy přejeli 8:1 a Marvánek si připsal druhou asistenci na turnaji. Ve slovenském dresu se představil Lukáš Ujhelyi a Marek Koščo, ale první jmenovaný se neprosadil a druhý si připsal jen dvě trestné minuty.

V posledním a nejdůležitějším utkání turnaje Češi narazili na Švýcary a po výsledku 5:3 mohli začít slavit. Bodově sice Sparťané ve finále nepřispěli, ovšem jejich podíl na zisku titulu byl obrovský. ,,Každý věděl jakou roli v týmu má a co se od něho na hřišti čeká, a to nás dovedlo k úspěchu," pochvaloval si spolupráci týmu Jan Marvánek a doplnil: ,,Před turnajem jsme stihli pouze jeden krátký společný trénink, nicméně jsme vždy přesně věděli, co chceme hrát."

Oba sparťanští hráči tak přidali do své sbírky velmi cenný úspěch v podobě titulu mistrů světa z Akademického mistrovství světa.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte