Sparta na reprezentační výběr sousedů nestačila a připsala si další prohru!

Ve druhém utkání na turnaji Bohemia Trophy se Sparta střetla s reprezentačím výběrem Slovenska, který se začíná připrovat na prosincové mistrovství světa v Praze. O vítězi rozhodla druhá třetina, ve které Sparta inkasovala tři branky. Ve třetím dějství už skóre otočit nedokázala, Slovensko se tak mohlo radovat z výhry 6:1.

30. listopad -1
Sparta na reprezentační výběr sousedů nestačila a připsala si další prohru!

Začátek zápasu se nesl v aktivním tempu, ani jeden z týmů však svého soupeře nezaskočil. Gólu se fanoušci dočkali až v 9. minutě, kdy se po přihrávce Luboše Ševčíka prosadil Martin Grlický a Slovensko vedlo 1:0. Sparta se snažila co nejrychleji odpovědět, a nakonec se jí to podařilo v 15. minutě. Daniel Kalaš dokázal propálit ze středu slovenského brankáře a bylo srovnáno. Oba celky se pak snažily strhnout vedení na svou stranu, v první třetině se jim to však už nepodařilo a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhé dějství zápasu začalo velmi podobně jako to první a další branka zápasu přišla ve 27. minutě. Slovenská reprezentace se dostala do vedení zásluhou Lukáše Řezaniny. V polovině utkání přišlo první vyloučení, na trestnou lavici musel odejít Michal Zeman, který dostal dvě minuty za blokování hole. Přesně v čase kdy se Zeman vracel na hrací plochu se slovenskému výběru podařilo navýšit své vedení na 3:1. Znovu mířil přesně Lukáš Řezanina, který zužitkoval nabídku od Michala Dudoviče. Ve 34. minutě přišla další studená sprcha, jelikož to bylo už 4:1 ve prospěch hostů. Tentokrát se mezi úspěšné střelce zapsal Ronald Gašparík. Sparta se snažila něco s výsledkem udělat ještě před druhou sirénou, bohužel neúspěšně.

Sparťanští fanoušci doufali ve třetí třetině v obrat svého týmu, ten se však nekonal. Hned  po pětašedesáti vteřinách totiž sparťané inkasovali pátý gól z hole Lukáše Řezaniny, který tak dokonal hattrick. Sparta nic nevzdávala, ve 45. minutě dostala v podobě přesilovky velkou šanci na snížení, ale početní výhodu nevyužila. V čase 49:41 přišla ještě kosmetická úprava výsledku od hráčů v reprezentačním dresu Slovenska, jmenovitě od Martina Kátlovského. V 54. minutě musel zchladit hlavu na lavici hříšníků Jan Marvánek za hrubost, jeho spoluhráči ale oslabení zvádli. Dvě minuty před koncem utkání si Sparta vzala oddechový čas a zkusila své štěstí bez brankáře, skóre se už však neměnilo a slovenský reprezentační výběr mohl slavit premiérovou výhru na Bohemia Trophy.

Nejlepším hráčem za tým ACEMA Sparta Praha byl zvolen #91 Daniel Kalaš a za reprezentaci Slovenska #27 Rastislav Mazák.

ACEMA Sparta Praha - Slovensko 1:6

branky: 15. Kalaš - 9. Grlický, 27. Řezanina, 32. Řezanina, 34. Gašparík, 52. Řezanina, 50. Kátlovský, přesilové hry: 0/1 - 0/2, zásahy brankářů: Eckhardt 19 - Mazák 21, po třetinách: 1:1, 0:3, 0:2

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte