Chci se o to ve Spartě porvat, říká ofenzivní posila Jakub Burian

Sparta po Radimu Křenkovi vítá další posilu na novou sezónu. Ofenzivní řady posílí pětadvacectiletý Jakub Burian. Ten vymění pardubický dres právě za ten sparťanský. V novém působišti se tak potká i s bývalým spoluhráčem z Pardubic Dominikem Bartošem.

30. listopad -1
Chci se o to ve Spartě porvat, říká ofenzivní posila Jakub Burian

Útočník Jakub Burian zatím v nejvyšší tuzemské soutěži oblékal pouze dres Pardubic, se kterými se letos podíval i do vyřazovacích bojů. Stál tak u dosavadního největší úspěchu východočeského klubu. Právě za něj odehrál celkem 107 zápasů, ve kterých si připsal 120 bodů za 35 gólů a 85 asistencí. Je tedy spíše tvořivým hráčem, spíše než vyloženým střelcem.V letošní sezóně však za Pardubice odehrál v základní části jen 7 utkání, ve kterých zaznamenal 2 přesné přihrávky. V play-off nastoupil ke všem čtyřem zápasům a i v těch si připsal 2 přesné nahrávky. Na pozvánku do reprezentace šikovný útočník sice stále čeká, ale poprvé si vyzkouší angažmá jinde než v domácích Pardubicích. ,,Rozhodování to určitě nebylo jednoduché, s pardubickým klubem je spjata celá má dosavadní florbalová kariéra, navíc mám v Pardubicích rodinu a kamarády. Se Spartou jsem v kontaktu delší dobu. I ta předchozí jednání hrála roli v tom, že jsem se rozhodl právě pro Spartu," říká v úvodu Jakub Burian.

Jakubovi se Sparta líbí hned v několika ohledech. ,,Zápasy proti Spartě vždy patřily mezi ty nejlepší, nejtvrdší, ale také nejférovější. Zatím to mohu soudit pouze zvenčí, ale líbí se mi fungování celého klubu i charakter ,,A" týmu. Zaujaly mě také letošní výkony Sparty v útoku, kluci jsou sice mladší, ale je vidět, že mají velkou budoucnost," říká s vážností. Vnímá však, že pozici na Spartě si musí vybojovat. ,,Chci se ve Spartě o místo porvat, mám něco za sebou, takže doufám, že si to všechno s kluky sedne."

Sportovní manažer Jaroslav Berka k příchodu Jakuba Buriana dodává. ,,Jedná se o kreativního hráče, který v minulosti dosahoval výborné úrovně hry. Otazníkem zůstává jeho téměř dvouletá pauza, ovšem tady nás přesvědčila jeho chuť hrát za Spartu a porvat se o místo. Před dvěma lety jsme o Jakuba velmi stáli, Kuba předváděl vynikající florbal a nyní přichází do trochu odlišné role a bude záležet na něm, jakou pozici v týmu si nakonec vybojuje." 

Hlavní trenér Ondřej Kašpárek si uvědomuje, že konkurence mezi útočníky ,,A" týmu se po příchodu Jakuba Buriana velmi zvýší. ,,Příchodem Jakuba Buriana si slibuji větší soupeření na tréninku, tím i větší kvalitu samotných tréninků v boji o triko do zápasu. Je to hráč střední generace, který by měl jít příkladem mladším spoluhráčům." Co ale velmi lichotí hlavnímu trenérovi, je velký zájem Buriana hrát za Spartu. ,,Určitě chceme dlouhodobě do týmu obsazovat kluky, kteří mají chuť hrát právě za Spartu a nespekulují ještě o dalších třech nabídkách od jiných klubů... Buri projevil velký zájem a je jen na něm, jakou lajnu si vybojuje. Každopádně zájem hrát ve Spartě roste a je to skvělá vizitka hlavně pro vedení našeho klubu." dodává Ondřej Kašpárek v závěru rozhovoru.

Spartu také několik dosavadních hráčů minimálně do nadcházející sezony opouští. Sledujte náš web, kde se brzy dozvíte veškeré změny sestavy ,,A" týmu.




Dále čtěte