Mladší žákyně poprvé vyhrály 2. koš

Po velmi dobrém výkonu zvítězily ve všech zápasech

24. duben 2018
Mladší žákyně poprvé vyhrály 2. koš

K zápasům 11. ligového kola jsme vyrazili do Mladé Boleslavi.

V minulém kole se podařilo uhájit účast ve druhém koši až v zápase o umístění, ale tentokrát byla z týmu cítit síla a dobrá a bojovná nálada už před začátkem turnaje. K tomu přispěla i silná sestava v čele s Andreou rozdávající úsměvy a sebevědomí na všechny strany, takže ani nevadilo že stále nemáme stálou brankářku a věkový průměr výrazně nižší než soupeřky na této výkonnostní úrovni.

Prvním soupeřem byl tým Florbal Jesenice. Brankářskou výstroj si oblékla Kája Hujerová a hned od první minuty uklidňovala tým výbornými zákroky a rychlými a dobrými výhozy, chytila i nájezd po faulu Vanessky. Jesenické holky výborně obsazovaly naše hráčky a blokovaly střely a tak bezgólový stav ukončila až po 5 minutách střelou z dálky Kamča. Na gól soupeřek od ojediněle neobsazené hráčky jsme odpověděli góly Marušky a Andy po asistencích Vanessky. Po přestávce došlo k mírnému polevení v koncentraci obou našich trojek a po dvou špatných rozhrávkách, nevrácení se a neobsazení hráčky se soupeřkám podařilo 4x skórovat i přesto, že jsme byli technicky i kombinačně lepším týmem. Díky zodpovědnému výkonu v závěru utkání a dalším 3 gólům Andy (2x asistence Vaness) jsme si však mohli připsat první vítězství. (6:5)

Ve druhém utkání jsme se střetli s Tatranem Střešovice, který jsme letos ani jednou neporazili. I s ohledem na výškovou převahu soupeřek a zkušenost z minulého turnaje šla chytat Natálka. Zápas byl od první minuty velmi bojovný. Střešovické holky sázely zejména na své precizní střely ze všech pozic. Náš tým sázel na kombinační hru a snahu o rychlé obsazování a blokování střel. Individuálně se zkoušela prosadit Lucka, což se jí také 2 x podařilo. Po první polovině zápasu jsme i díky 2 gólům Vanessky vedli 5:4. Do druhé části nastoupil tým Tatranu ještě s opoznání důraznější hrou, což vedlo jednak k tomu, že jsme si 3 x volali zdravotníka a jednak k náhlé čtyřgólové ztrátě. Za tohoto stavu vletěla do zápasu na plný plyn Andy a 5 góly otočila zápas v náš prospěch. Po time-outu soupeřek pak krásnou kombinaci Vanessky s Andy zakončila nejmladší hráčka na hřišti Maruška a o našem postupu do finále bylo rozhodnuto (11:9).     

Ve finále jsme se pak střetli s Olympem. Do branky šla opět Kája a opět se jednalo o poměrně vyrovnané utkání. V utkání se gólově prosadily Natálka, Vanesska, Lucka, Andy a Maruška, stejné holky se postaraly o asistence, na jeden z gólů Andy nahrála přesným výhozem Kája. Závěrečný tlak soupeřek jsme i díky zkušenému pokrytí míčku Kamčou Slovákovou nepřipustily a po vítězství 8:7 mohli poprvé slavit vítězství v této silné konkurenci týmů.

Vzhledem k tomu, že příští (závěrečný) turnaj pořádáme, zahrajeme si vybojovaný 1. koš až v další sezóně, i tak ale všechny holky zaslouží velkou pochvalu. Tentokrát nechaly na hřišti duši a to skutečně všechny holky. K tomu přidaly i florbalový um, mluvily na sebe a povzbuzovaly se během zápasu. Výborná nálada navíc panovala i mezi zápasy.

Sestava: Kája Hujerová, Kamča Slováková, Lucka Dryáková, Andy Břeská, Vanesska Strouhová, Natálka Kovačová, Maruška Klimová