Juniorky s přehledem za tři body

Devátý turnaj juniorek v Ledči nad Sázavou

30. listopad -1
Juniorky s přehledem za tři body

Předposlední ligový turnaj této sezony čekal naše juniorky o tomto víkendu. Zopakovali jsme si listopadový výlet na Vysočinu - do Ledče nad Sázavou. Tentokrát na rozdíl od minula jsme cestovali jen na jeden zápas.

Na podzim jsme si odvezli čtyři body a vysoké skóre 19:5. Jak dopadneme tentokrát jsme byli v očekávání. Na tento daleký výlet jsme se vydali, abychom se střetli s pražskými soupeřkami TJ Sokol Královské Vinohrady. To nevymyslíš:-)


Do hry jsme měli kompletní dvě lajny - neúplnou juniorskou a celou dorosteneckou pětku. Naši bránu dostala na starost Štěpánka.

Soupeřky už měly za sebou jeden zápas, který prohrály o gól. Čekali jsme, jestli jim to vzalo síly nebo budou naopak dobře rozehrané. V každém případě jsme se chtěli soustředit na svou hru, být aktivně na míčku a řídit si zápas podle svého.

Od prvních minut to tak bylo. Navíc nám soupeřky svou taktikou k tomu dost pomáhaly. Čekaly pasivně na své polovině a nechaly nás tvořit. Tato taktika jim fungovala až do desáté minuty, kdy jsme se poprvé gólově prosadili. Přesnou střelu poslala do sítě Naty (1:0). Další přesný projektil vyslala za dvě minuty bez asistence Ája (2:0). A aby se to nepletlo, tak za další dvě minuty jsme zvyšovali na rozdíl tří branek, kdy se po přihrávce Zuzky trefila po pěkném uvolnění kolem protihráčky Martina (3:0).

Ve druhé třetině jsme si vytvářeli další šance, ale žádná z nich nebyla využita. Buď zafungovaly bloky bránících soupeřek nebo nám skórování nedopřála jejich dobře chytající gólmanka. Ze strany soupeřek došlo jen párkrát k ohrožení naší branky.

Štěpánka si držela po dvou třetinách čisté konto a přáli jsme ji, aby to tak bylo i po konci utkání.

Pro třetí třetinu byl stanoven jasný úkol - přidat nějaké góly, aby se ze zápasu nestalo zbytečné drama, kdyby se soupeřkám podařilo vstřelit nějaký gól.

Úkol se začalo dařit naplňovat, když po přihrávce Laury zakončila Naty (4:0). Ale proč se spokojit s tímto stavem, když jsme hráli s chutí a lehkostí a šancí bylo dost. O pátou branku týmu a dovršení hattricku se postarala Naty po přihrávce Elišky (5:0). Pak ještě Naty našla Zuzku a ta poslala míček přesně do brány (6:0).

Do konce zápasu scházely tři minuty a zrovna jsme si říkali, že už tu nulu musíme udržet, a v tu chvíli se podařilo hráčce soupeřek proměnit únik (6:1). A za minutu ta samá hráčka dala ještě druhou branku (6:2). Tato minutová chvilka naší nekoncentrovanosti, ale už nezměnila nic na našem vítězství - 6:2.


Sestava: Rohlíčková - Větrovská (0+1), Křečková, Jirková “C” (3+1), Minaříková, Voštiarová (0+1), Červenková (1+0), Mervartová (1+1), Walderová, Novotná, Kašpárková (1+0)


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=212212&type=1


Moc pěkný zápas se povedl odehrát celému týmu a zaslouženě jsme si vezli domů tři body a dobrý pocit z kvalitně odehraného zápasu. Teď nás už čeká jen závěrečný turnaj 15.4., který se odehraje nikde blíž než v Chodově….u Karlových Varů!

Střetneme se se dvěma pražskými týmy a to s Black Angels a opět se Sokolem Vinohrady.


(Autor: RJ)