Starší žákyně přestřílely své soupeřky a vrací se zpět do prvního koše

V neděli 18.3. se starší žákyně na turnaji utkaly postupně s týmy FbŠ Bohemians zelené, TJ Sokol Nové Strašecí a TJ Sokol královské Vinohrady.

30. listopad -1
Starší žákyně přestřílely své soupeřky a vrací se zpět do prvního koše

V prvním zápase jsme nastoupily proti týmu FbŠ Bohemians zelené, se kterým se zatím v sezóně utkaly jen dvakrát,a to hned zpočátku sezony, a oba zápasy skončily jen těsnou výhrou pro nás. Snad právě proto jsme do zápasu nastoupily poněkud s respektem a trvalo chvíli nám se rozehrát. V polovině druhé třetiny otevřela skóre Violka, po dorážce střely, která brankářce soupeře nešťastně propadla mezi nohama. Od té doby jsme začaly předvádět aktivní hru plnou nahrávek a pěkných akcí, takže na konci první poloviny svítilo na tabuli skóre 4:0. Na začátku druhé třetiny jsme trochu polevily, což vyústilo v branku hostí. Po rázné domluvě na střídačce jsme ale opět přidaly plyn a nastřílely ještě 3 branky, kdy za zmínku stojí především akce Hanky Ž., která přes půl hřiště na středu našla úplně volnou Kamču, která se parádně trefila na vzdálenější tyčku. Soupeřky do konce přidaly gól již jen 1 a my se tak radovaly z výhry 7:2.


Ve druhém zápase nás čekal soupeř o poznání těžší, a to Nové Strašecí. Tomu také odpovídalo tempo zápasu v úvodu, kdy soupeřky držely tlak na naší polovině a dočkaly se po našem nedůrazu i první branky. To bylo zřejmě impulzem i pro nás, že musíme přidat, a minutu před koncem srovnávala na 1:1 Andy po nahrávce Stely. Do druhé třetiny jsme vstoupily o poznání lépe, během minuty a půl jsme přidaly další 2 branky z holí Andy a Barči, na což reagovaly soupeřky oddychovým časem a střídáním brankářky. I tak ale hra zůstávala spíše na našich hokejkách, přidaly jsme další branky, a zvítězily i podruhé, tentokrát 6:1, a čekalo nás finále. 


Ve finále jsme se opět potkaly s našimi dobře známými Vinohrady a rozhodly jsme se tak dát do zápasu vše. Skóre otevřela Barča, která nádhernou střelou z první nachytala gólmanku soupeře. Zápas se pak již po zbytek hrací doby odehrával pod taktovkou našeho týmu, brejky Vinohrad úspěšně likvidovala Majda. My jsme přidaly další 4 branky, soupeřky rozvlnily síť naší branky pouze jednou, a my tak odcházely s výhrou 5:1, turnajem bez ztráty bodu a zaslouženým postupem. 


Všechny hráčky si za turnaj zaslouží velkou pochvalu, protože předváděly pěknou kombinační hru. Za 3 týdny se družstvo starších žákyň představí v 1. koši na Jižním městě. 


MH