Dorostenky opět za plný počet bodů

Devátý turnaj dorostenek v Novém Strašecí

30. listopad -1
Dorostenky opět za plný počet bodů

K dalšímu ligovému zápasu se vydaly naše dorostenky. Tentokrát nás čekal výjezd mimo Prahu. Cílovou destinací bylo Nové Strašecí.

V hale s klasickými parketami nás čekal další těžký zápas. Tentokrát byl soupeřem tým FbC Plzeň. Hlavní otázkou bylo... dokážeme navázat na skvělé výsledky z minulého turnaje, kdy jsme vybojovali šest bodů a porazili i vedoucí tým tabulky?

FbC Plzeň se už nějakou dobu drží na druhém místě, takže bylo jasné, že půjde o kvalitní, ale těžký zápas.

Naše hráčky k němu přistoupily zodpovědně od první chvíle. Podmínky na rozcvičení nebyly vzhledem k prostoru v hale jednoduché, ale holky si poradily.

Mezi tím se objevovaly informace o prvním zápase soupeřek, který těsně vyhrály a nebyl to údajně zápas hraný v rukavičkách.

Při předzápasové poradě jsme si probrali vše potřebné k sestavě, očekávané hře i případné tvrdosti, která mohla přijít a také k rozhodčím.

Řekl bych, že jsme byli připraveni na vše a mohlo se jít do zápasu.

Od první chvíle jsme diktovali tempo hry. Holky úžasně plnily zadané úkoly a hra měla náboj. Přispěly k tomu i soupeřky a avizovaná tvrdost na hraně pravidel se nekonala.

Naše nátlaková hra přinášela šance od začátku zápasu. Ale první gól padl až v šesté minutě, kdy byla po nahrávce Lídy úspěšná Inka (1:0). Za půl minuty jsme zvýšili po přihrávce Zuzky, kterou zužitkovala Kačka (2:0). Do šancí jsme se dostávali i dále, ale nutno říct, že soupeřky taky párkrát zahrozily. Většinou mířily mimo a s tím, co šlo na bránu si bezchybně poradila Majda.

Ve druhé třetině jsme pokračovali v naší nepříjemné nátlakové hře a bylo vidět, že soupeřkám to dělá problém. V této třetině v jednu chvíli začalo naše tempo upadat, ale naštěstí toho soupeřky nedokázaly využít a navíc se nám v jejím závěru podařilo po parádním výhozu Majdy na nabíhající Kiki vstřelit gól. Kiki se v úniku nemýlila a zvýšila skóre (3:0).

O přestávce bylo na holkách vidět odhodlání a víra ve vítězství, zdravé sebevědomí z nich tryskalo, takže už zbývalo jen to všechno poctivě odmakat na hřišti v následujících deseti minutách třetí třetiny.

Hned ve druhé minutě se podařilo soupeřkám snížit (3:1). To se nám nelíbilo a naše opět dobré tempo a hra z první třetiny vedla k našemu dalšímu gólu, který padl z hokejky Martiny po nahrávce Kačky (4:1).

V dalších minutách se soupeřky snažily o snížení, ale díky naší hře byl míček povětšinou na našich hokejkách, čímž jsme si vytvářeli další šance. Občas zazvonilo břevno či tyčka.

Na konci deváté minuty se soupeř vzal oddechový čas. Očekával jsem hru v šesti a v tomto směru dostaly holky pokyny, jak s touto situací naložit.

A opět musím říct, že jako po celý zápas dodržely pokyny i tentokrát a zúročily to v další gól, který po nahrávce Lídy vstřelila Kiki a uzavřela skóre zápasu na konečných 5:1.


Nejen, že jsme prodloužili šňůru bez porážky na šest zápasů, ale touto výhrou jsme se posunuli na třetí místo v tabulce a navíc si vytvořili dobrou pozici na zakončení soutěže na druhém místě (při zaváhání vedoucích Tigers můžeme skončit i první).

Teď půjde o to, zvládnout dva závěrečné zápasy na posledním turnaji 14.4. v Kolíně. Střetneme se tam s SKV a Strašecím v přímém souboji o umístění v čele tabulky.

Ještě závěrem dodám, že jsme sklidili pochvalu od trenéra soupeřek i od trenéra týmu nastupujícího po nás. A rád říkám, že zaslouženou:-)


Sestava: Valentová (0+1) - Červenková “C”, Mervartová (0+1), Lukovská, Křečková - Novotná (2+0), Walderová (1+1), Kašpárková (1+0), Luklynska (0+2), Ronovská (1+0), Grundová


(Autor:RJ)