Novoroční gólové hody ve veteránském derby

Během minulého víkendu se odehrálo vánoční utkání utkání legend mezi Spartou a Tatranem. Původní zápas musel být přeložen z prosincového termínu kvůli havárii vody na hale Stodola. V zápase bylo k vidění hned 18 gólů a na hřišti opět panovala pohodová atmosféra.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Novoroční gólové hody ve veteránském derby

Již po třetí za sebou se potkala stará garda Sparty a Tatranu Střešovice. Původně „vánoční“ derby bylo z důvodu havárie vody v hale ve Střešovicích přesunuto do nového roku a nutno podotknout, že se tento fakt výrazně podepsal na soupiskách obou týmů.

Nicméně na kvalitu hry tento fakt neměl větší vliv. V týmu soupeře nechyběli letití reprezentanti Fuchs, Šádek, Hanzlík či Jandáček. V týmu Sparty si odbyli premiéru Medal nebo Schwan. Stavidla brankové úrody spustila Sparta hned od samého začátku a po gólech Javoříka, Klatta a Kozáka vedla po 4 minutách 3:0. Tatran okamžitě zareagoval a do konce I. třetiny snížil na rozdíl jedné branky. O přestávce přišla na řadu první vlna 3 nájezdů, které se započítávaly do celkového skóre zápasu. Úspěšnými exekutory byli na straně Sparty Klauda a Križko, za soupeře se trefil Hanzlík a Ďarmek. Stav zápasu byl 5:4 ve prospěch legend Sparty. Druhá třetina přinesla navýšení náskoku po trefách Culky a Medala. I ve 2. přestávce došlo na další sérii 3 nájezdů a opět byli úspěšnější sparťané. Proměnili Medal a Javořík, za Tatran se trefil jen „exsparťan“ Kopřiva a do třetí třetiny šli hráči v rudých dresech s náskokem 4 branek. V poslední třetině se projevila početnější sparťanská soupiska a podtrhla vynikající a týmový výkon Sparty. Skóre postupně navýšili Culka, Schwan a Mudra. Poslední slovo měl tatranský Freund, ale byla to jen labutí píseň domácích. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl s bilancí 1+3 Radek „Papír“ Križko.

Sparta nakonec vyhrála jednoznačně 12:6 a i když výsledek není v tomto klání rozhodující, jsem přesvědčen, že soupeř do příštího zápasu zmobilizuje všechny síly, aby konečně zvítězil.

Přítomní diváci, mezi kterými nechyběl ani aktuální kapitán Sparty Milan Gančar, který mimochodem zanechal v obou týmech výraznou stopu, viděli spoustu krásných kombinačních akcí a gólů, které chyběli v minulých ročnících. Velké poděkování patří i rozhodčímu Jiřímu Janouškovi, který znovu přispěl k výborné atmosféře derby. Nejdůležitější zůstává fakt, že si všichni s chutí zahráli a už se těší na další společné setkání, které se uskuteční na konci tohoto roku, tentokrát v hale Sparty.

Aktuální bilance je tedy 2-1-0 ve prospěch legend Sparty

Tatran Střešovice – Sparta 66 Masters 6:12 (2:3,3:6,1:3)

Branky:
TAT: 2x Freund, Hanzlík, Ďarmek, Kopřiva, Fuchs
SPA: 2x Javořík, 2x Medal, 2x Culka, Klatt, Križko, Schwan, Mudra, Kozák, Klauda

Sestavy:
TAT: Trejbal (G), Hanzlík, Jandáček, Šádek, Kopřiva, Fuchs, Freund, Dražina, Ďarmek
SPA: Dolanský (G), Klauda, Schwan, Klatt, Mudra, Križko, Kozák, Medal, Culka, Javořík

Dále čtěte