Ukázali jsme práci, na které pracujeme už od přípravky, říká Daniel Wertheim

Elévové zahájili rok 2018 vítězně. V turnaji Prague Floorball Cup nastoupili v kategorii B08 celkem k šesti utkáním, ve kterých ukazovali skvělé výkony a mnoho návštěvníků turnaje jen s úžasem pozorovalo, jak se mladí Sparťané florbalem baví a předvádí parádní akce.

30. listopad -1
Ukázali jsme práci, na které pracujeme už od přípravky, říká Daniel Wertheim

Pražský turnaj Prague Floorball Cup začal v sobotu 7. ledna brzy ráno. K prvnímu utkání Sparťané nastoupili k známému soupeři Black Angels, vánoční pauza se na začátku turnaje značně ukázala. Zápas provázely těsné výsledky až do posledních minut. V závěru utkání rozhodl Daniel Večl, kdy z výběhu dokázal parádně skórovat do soupeřovy branky a Sparta mohla slavit úspěšný vstup do turnaje výhrou 6:5.

V dalším utkání Spartu čekal soupeř z Polska. Sparťané měli zápas ve svých rukou od prvních minut a to také proto, že soupeř přijel celkem se čtyřmi hráči, kteří v průběhu zápasu nedokázali vzdorovat neúnavným Sparťanům, zápas skončil jednoznačně 18:3 pro Spartu. Ve třetím utkání Sparta narazila na dalšího Pražského rivala FbŠ Bohemians. Sparťané do zápasu vstoupili velmi sebevědomě a jasně dominovali už od prvních minut, bohužel, chuť stále útočit a nemyslet tolik na obranu nabídla soupeři několik laciných branek a Sparťané museli být ostražití do posledních minut. Utkání se zastavilo při skóre 9:7 pro hráče v rudých dresech. Posledním utkáním sobotního klání se stal souboj s Tachovem, poučení Sparťané se vrátili ke své zodpovědné hře a dokráčeli ke krásné výhře 13:4.

Sparťané si díky čtyřem výhrám drželi první místo ve skupině a v neděli byly na programu celkem dva zápasy. Velké překvapení Sparťany čekalo v druhé polovině zápasu s Tachovem, který dokázal skvěle napadat a vybojovat několik branek do sítě Sparty. V půlce druhé poloviny zápasu Tachov odskočil do vedení 6:1 a zaskočená Sparta musela začít pracovat na dohnání výrazného náskoku soupeře. Po dvou kontaktních brankách si Sparta vzala za stavu 3:6 oddechový čas a měla tak možnost na poradu, jak dohnat tříbrankové manko. ,,Na hráčích bylo vidět, že jsou sami zaskočeni z průběhu zápasu, tohle nikdo z nich nečekal. Nic extra jsme nevymýšleli, protože jsme v zápasu předváděli parádní akce, bohužel se nám nedařilo v koncovce, hru jsme trošku zjednodušili a nakonec jsme čtyři potřebné branky dokázali vstřelit, jsem rád, že i za stavu 1:6 dokážeme bojovat a nevzdávat se, klobouk dolů," říká trenér Dan Wertheim k zápasu.

Poslední zápas turnaje následoval proti domácí Hostivaři. Sparťané vlétli do utkání, které chtěli jednoznačně vyhrát, vysoký náskok na začátku druhé poloviny dovolil Spartě zkusit hru ve čtyřech, která byla značně rozpačitá, ale zkušenosti se počítají také. Poslední zápas Sparta vyhrála 17:7 a mohla slavit celkové vítězství na turnaji.

,,Věřím, že si hráči turnaj užily stejně jako my, trenéři. Bylo skvělé pozorovat, jak fungují snaživí hráči a skvělá parta. Za zmínku také stojí počet vstřelených branek, který se zastavil na počtu 70 vstřelených gólů," říká k turnaji trenér Daniel Wertheim.

SESTAVA:

Daniel Čanecký (G), Daniel Večl, Vojta Starý, Michal Vrňák, Andrej Hradecký, Marek Sedláček, Martin Břeský, Jan Jašków