PREVIEW: Ligový kolotoč se vrací po vánoční pauze, Sparta vyzve Ostravu!

Vánoce i Nový rok jsou za námi, bujaré oslavy minulostí a florbalisté pražské Sparty se opět musejí soustředit na Tipsport Superligu. Po dvou týdnech bez jediného zápasu se nyní sparťané utkají s ostravským celkem na domácí půdě. Sparta bude v tomto souboji mírným favoritem, navíc první vzájemný zápas ovládla 8:3.

30. listopad -1
PREVIEW: Ligový kolotoč se vrací po vánoční pauze, Sparta vyzve Ostravu!

Ostravě zatím sezona nevychází podle představ, jelikož se momentálně nachází mimo příčky zajišťující play-off. Se sedmnácti odehranými zápasy a osmnácti body je ostravský celek na desátém místě. Na záda mu navíc dýchá Česká Lípa, která je o příčku níž jen kvůli horšímu skóre. Deváté místo tabulky sice vzdálené také není, Liberec má totiž shodný počet bodů, ale na vytouženou osmou pozici ztrácí ostravané osm bodů. Dosavadní část ligového ročníku odehrála Ostrava jako na houpačce, jelikož střídala krátké série proher a výher. Měla i velmi dobré zápasy, například Tatran dokázala porazit 8:1, ale hned utkání na to padla s Ústím 3:5. Pak navíc postupně schytala tři debakly od Vítkovic (3:11), Mladé Boleslavi (2:17) a Chodova (3:11). Ovšem ve svých posledních dvou utkání dokázali ostravští hráči zabrat a vybojovat výhru 3:2 nad Znojmem, následně pak přetlačit Brno 5:4 v prodloužení. Proti Spartě tak bude Ostrava útočit na třetí výhru v řadě.

Svěřenci trenéra Kašpárka oproti tomu prožívají sezonu snů. Po osmnácti odehraných kolech okupují čtvrtou příčku s dvaatřiceti body a ženou se do vyřazovacích bojů. Sparťané však nesmí polevit, pod sebou totiž mají nedaleko Otrokovice a Pardubice. Ztráta na příčku třetí je přilíš velká, jelikož činí čtrnáct bodů, ale sparťanským úkolem bude udržet pozici stávající. Sparta má i na co navazovat, před vánoční pauzou totiž podávala dobré výkony, připsala si tři výhry v řadě a jednu porážku v prodloužení proti Bohemians. Pražský celek vstupuje do utkání jako favorit, i díky vítězství z prvního vzájemného utkání. Navíc pokud Sparta dokáže vyhrát v základní hrací době, podaří se jí tak vyrovnat přesně dvacet let starý rekord (ze sezony 1997/98) v počtu získaných bodů v základní části (35).

Neváhejte tak přijít podpořit sparťany v jejich první zápase v roce 2018 a užít si perfektní atmosféru, která letos na sparťakém stadionu panuje. Budeme se na Vás těšit!

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: Pvp - V - V - V - P

Akuální forma FBC ČPP Bystroň Ostrava: Vvp - V - P - P - P

Utkání je na programu v sobotu 6. ledna od 19:15 hodin v Aréně Sparta na Podvinném mlýně.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte