Nedělní utkání Sparta věnuje organizaci MDA RIDE

Spartu v neděli čeká speciální domácí utkání pro organizaci MDA RIDE, která v České republice pomáhá lidem s nervosvalovým postižením, známým jako svalová dystofie. ,,Snažíme se o co největší záběr propagace myšlenky MDA RIDE," říká předseda organizace Josef Kadeřábek.

30. listopad -1
Nedělní utkání Sparta věnuje organizaci MDA RIDE

Co přesně znamená MDA RIDE a čím se zabýváte?
MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli pomáhat v ČR lidem s nervosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Pořádáme největší motocyklovou charitativní akci v ČR a veřejnou sbírku, jejichž výtěžek používá na individuální pomoc lidem postiženým svalovou dystrofií, které sdružují Asociace muskulárních dystrofiků v ČR a Parent Project, a na podporu činnosti těchto organizací.

Co vedlo ke spolupráci se Spartou?
Snažíme se o co největší záběr propagace myšlenky MDA RIDE a také chceme poděkovat našim sponzorům za jejich velkorysou finanční podporu v letošním roce a také dobrovolníkům za jejich nezištnou pomoc. Všechny jsme je na nedělní utkání pozvali a doufáme, že jich co nejvíce přijde.

V čem vám projektové utkání na Spartě pomůže?
Jsme rádi, že v průběhu celého večera budeme mít možnost zajímavou formou představit myšlenku a činnost MDA RIDE a tím napomoci při shromažďování finančních prostředků na pomoc lidem se svalovou dystrofií.

Spolupracujete s nějakými dalšími sportovními celky?
Vedle dospělých známých osobností, které nám pomáhají a podporují nás, je jednou z Tváří MDA RIDE třeba Andrew Paulson. Mladý nadějný tenista, mistr Evropy ve čtyřhře do 14-ti let z roku 2015, vítěz letošní dvouhry ITF Czech Junior Open a, spolu s českým národním týmem, vítěz letošního turnaje Junior Davis Cup. My mu na oplátku držíme mu palce, aby jednou byl slavnější a úspěšnější než jsou dnes Tomáš Berdych anebo Petra Kvitová.

Jste florbalovými fanoušky?
Já osobně jsem ještě na florbalovém utkání nebyl. A jak je to s našimi přáteli, podporovateli a zástupci sponzorů? To se uvidí v neděli večer.

Co fanoušky na utkání 10.12. proti Brnu čeká?
Během přestávkového programu diváci uvidí například rozhovor s představiteli obou našich partnerských organizací moderovaný Michalem Veberem nebo takové malé exhibiční florbalové utkání kluků z Parent Projectu.

Více se o MDA RIDE dočtete ZDE.

Dále čtěte