PREVIEW: Po dlouhé době zase venku, Sparta se utká s Vítkovicemi!

Sparťané se po třech domácích utkáních v řadě představí zase venku. Vydají se na Moravu, kde svedou tuhý boj s týmem Vítkovic. Oběma týmům se v dosavadních zápasech sezóny dařilo a drží se tak na vysokých příčkách v tabulce.

30. listopad -1
PREVIEW: Po dlouhé době zase venku, Sparta se utká s Vítkovicemi!

Vítkovíce mají pro letošní sezonu ty nejvyšší ambice a zatím jedou podle plánu. Po jedenácti odehraných zápasech mají na svém kontě sedmadvacet bodů a drží se na druhé příčce. Vítkovičtí navíc měli vynikající vstup do ligového ročníku, v prvních devíti zápasech zvítězili a získali čtyřiadvacet bodů z možných dvacetisedmi. Hořkost porážky poznali Vítkovice až v desátém kole v souboji s Chodovem, které prohráli 6:4. Ve svém poslední zápase už se ovšem vrátili na vítěznou trať, když svého soupeře přehráli 6:4. Než se Vítkovice utkají se Spartou, odehrají ještě jedno utkání. V pátek 17. listopadu budou bojovat s Brnem o další tři body. Pokud dokážou zvítězit, proti Spartě nastoupí se skvělou bilancí čtyř výher a jedné prohry ze svých posledních pěti zápasů.

I Sparta si stanovila vysoké ambice pro letošní ligový ročník a i ona je zatím statně plní. Z dvanácti zápasů vybojovala dvaadvacet bodů a v tabulce okupuje čtvrté místo. Navíc se jí velice daří, v lize dokázala zvítězit třikrát v řadě a přidala ještě dvě výhry v poháru, z toho jeden velmi cenný skalp Chodova. Ve svém posledním zápase, který sparťané odehráli na domácí půdě, deklasovali Českou Lípu 10:4 a napravili tak dojem z nepřesvědčivého utkání v Karlových Varech. V těch se Sparta utkala s Ústím a ikdyž zvítězila 5:2, výkon potřeboval zlepšení. To se dostavilo právě v zápase s Českou Lípou a hráči si ho budou chtít přenést do zápasu s Vítkovicemi.

Aktuální forma SC Tempish Vítkovice: V - P - VvP - V - V

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: V - V - V - PvP - V

Utkání je na programu v neděli 19. listopadu od 17:30 hodin v hale SC Dubina Ostrava.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte