Dva ofenzivní zápasy pro juniorský tým Sparty! Junioři porazili Vítkovice i Gullivers!

Oba víkendové zápasy juniorů byly ve znamení ofenzivních hodů, celkem ve dvou zápasech nastříleli junioři Sparty 21 branek, což v součtu znamená zisk 5 bodů do tabulky za dvě výhry, z toho jednu po samostatných nájezdech. Tým ACEMA Sparta Praha UNYP je tak v tabulce na šestém místě s jednobodovou ztrátou na pátou Bohemku a čtvrté Ústí.

12. listopad 2017
Dva ofenzivní zápasy pro juniorský tým Sparty! Junioři porazili Vítkovice i Gullivers!

ACEMA Sparta Praha UNYP - 1. SC Tempish Vítkovice 8:7 sn 

Velmi ofenzivní a běhavé utkání sehráli mladíci Sparty v azylu na Děkance, jelikož domácí aréna na Podvinném Mlýně hostila šampionát pozemkářů. Od úvodních minut byl k vidění florbal nahoru-dolů, v němž celý zápas hosté dotahovali. Sparťané se však nedokázali dostat do více jak jednobrankového vedení, což se málem ukázalo jako osudné. Ještě ve 47. minutě svěřenci trenéra Berky vedli po trefě juniorského reprezentanta Kavana 6:5, ovšem během 49 vteřin hosté z Vítkovic otočili skóre na 6:7 a poprvé v utkání šli do vedení. V nastupujícím tlaku domácích si odraženou střelu našel před brankou dorostenec Jan Wald a poslal utkání do prodloužení. Téměř celé prodloužení sparťané odehráli ve hře bez brankáře, ovšem z přesilovky 4 na 3 nedokázali vytěžit více než několik střel ze střední vzdálenosti. Následovali tak nájezdy. Hosté z Vítkovic nepřekonali Zítku v brance Sparty ani jednou, za Spartu se trefil Hurt a výhru v nájezdech jistil Jirka Mutinský. Do utkání se výrazně zapsal čtyřbodový Lukáš Kovařík, který k jedné brance přidal také tři asistence. K utkání šikovný útočník dodal: "Od začátku jsme kontrolovali zápas, hráli si svou hru, ovšem Vítkovice se vždy do utkání vrátili díky našim chybám. Ve třetí třetině jsme nezpanikařili a zápas dovedli do prodloužení a poté do nájezdů, kde jsme vyhráli. S týmovým výkonem jsem spokojen, plnili jsme týmové cíle. Myslím si, že jsme zápas měli vyhrát za 3 body, neproměnili jsme spoustu šanci, navíc jsme trefili několik tyček. Mně osobně se na hřišti dařilo a doufám, že to tak bude i nadále."

ACEMA Sparta Praha UNYP - 1. SC TEMPISH Vítkovice 8:7pn
branky: 
6. Marek Veselý, 26. Marek Veselý, 29. Lukáš Kovařík, 37. Ondřej Hurt, 44. Jiří Mutínský, 48. Vilém Kavan, 56. Jan Wald, N Ondřej Hurt - 21. Daniel Filip, 26. Ondřej Sidunov, 31. Ondřej Sidunov, 41. Martin Ulman, 45. Radek Šomodi, 49. Martin Ulman, 50. Jakub Koch; rozhodčí: Petr Števček - Radek Števček; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 41; zásahy brankářů: Patrik Zítka 19 - Štěpán Zerzoň 28; po třetinách: 1:0, 3:3, 3:4, 0:0;

ACEMA Sparta Praha UNYP - Sokol Brno Emkocase Gullivers 13:3

V ofenzivní smršti pokračovali sparťanští mladíci také v neděli, kdy proti soupeři z Brna postupně navyšovali svůj náskok, který si téměř rovnoměrně rozdělili do všech tří dvacetiminutovek. Po první části svítilo na ukazateli skóre stav 4:0, po dvou třetinách do bylo 8:0. Teprve za stavu 10:0 se brněnští borci probrali a výrazněji se prosadili před Čermákovou brankou, který v brance domácích dostal v neděli přednost před zkušenějším Zítkou. Konec utkání se dohrával v tréninkovém tempu, domácí však bezpečně vyhráli poměrem 13:3 a připsali si tak do tabulky důležité 3 body. V utkání byl vidět hráč zápasu na sparťanské straně, dorostenec Ondřej Hurt, který zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí. "Myslím si, že se jednalo o povinné vítězství. V polovině zápasu se utkání zpomalilo a tempo bylo dost utahané. Nám se dařilo trestat jejich chyby v rozehrávce a místy dost pasivní obranu," okomentoval utkání s brněnským soupeřem Hurt. 

ACEMA Sparta Praha UNYP - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 13:3
branky: 
1. Ondřej Hurt, 11. Lukáš Kovařík, 15. Daniel Riley, 16. Lukáš Kovařík, 21. Lukáš Kovařík, 24. Ondřej Hurt, 27. Daniel Richtr, 37. Marek Veselý, 41. Jan Wald, 43. Jan Lang, 50. Jiří Mutínský, 52. Jiří Horák, 58. Vilém Kavan - 46. David Novák, 49. Michal Házy, 51. David Novák; rozhodčí: Roman Sladký - Radek Vybíhal; vyloučení:1:2; využití: 0:1; zásahy brankářů: Filip Čermák 15 - Michal Bartoň 8, Matyáš Krupa 11; po třetinách: 4:0, 4:0, 5:3;


Dále čtěte