Sparta ve třetí třetině ovládla Karlovy Vary a zvítězila před 910 diváky!

V jedenáctém kole Tipsport Superligy se Sparta představila v Karlových Varech v zápase proti Ústí. Sparťané byli jednoznačným favoritem a utkání s posledním celkem tabulky dokázali zaslouženě vyhrát. Nakonec tedy mohli slavit před skvělými 910 diváky výhru 5:2.

30. listopad -1
Sparta ve třetí třetině ovládla Karlovy Vary a zvítězila před 910 diváky!

Sparťané už od zahajovacího vhazování hráli mnohem aktivněji a snažili se velmi rychle vstřelit první branku zápasu. Nakonec se jim to povedlo po pouhých dvou minutách a šesti vteřinách, když se dokázal prosadit Robert Košir a poslal Spartu do vedení. Sparťané pokračovali s vysokým držením balónku, ale i Ústí pomalu vystrkovalo růžky a i sparťanský brankář Beneš si připsal několik zákroků. Pražané začali dělat drobné chyby, které Ústí dokázalo přetavit ve své šance, naštěstí ale nebyli jeho hráči přesní v koncovce. V 11. minutě přišla obrovská šance hostujícího týmu, přečíslení dva na jednoho ovšem famózně zvládl osamocený obránce Ježek, který tak zachránil sparťanské vedení. O minutu později se podobná šance naskytla i Spartě, zakončující Pruner však trefil jen boční síťku branky. Ve 12. minutě přišlo první vyloučení zápasu a Ústí se chystalo na přesilovku. Hříšníkem se stal Jan Krejča, který dostal dvě minuty za bránění ve hře. Sparta zvládla početní nevýhodu na výbornou, skvěle bránila a aktivně napadala, Ústí navíc svou jedinou šanci nedokázalo zužitkovat. Následně se hrálo hodně nahoru dolů, ale žádného výraznějšího ohrožení branky jsme se nedočkali. Teprve až ve 20. minutě přišel druhý gól utkání. Po rychlé rozehrávce se krásně trefil z dálky ústecký Josef Novák a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Tento gól v podstatě uzavřel první dvacetiminutovku a oba týmy tak odcházely do šaten za nerozhodného stavu.

Úvod druhého dějství se nesl poněkud v divokém duchu, akce střídala akci a zejména Weissgarber měl plné ruce práce a držel svůj tým ve hře. Ve 25. minutě už ale kapituloval, když se okolo branky pokusil obtočit Marvánek. Ten se sice prosadit nedokázal, ale míček doklepl do sítě Zouzal a vrátil svému týmu vedení. Sparta poté byla aktivnějším týmem, ale jinak se zápas ocitl v trochu hluché chvilce, jelikož si ani jeden celek nedokázal vytvořit pořádnou šanci. Až ve 33. minutě přišla dobrá příležitost a opět u ní byl Zouzal, bohužel ale těsně minul. Pražané se sice hnali za dalším gólem, ovšem produktivita nebyla na jejich straně. Ve 38. minutě tak přišla studená sprcha pro Spartu. Po nedůrazu v obraně se z bezpřostřední blízkosti dokázal prosadit Viktor Kopecký a srovnal na 2:2. Opět to tedy bylo Ústí, kdo měl poslední slovo a i podruhé v zápase šli hráči do šaten za vyrovnaného stavu. Sparťané se ale snažili hrát aktivně a v obrovské šanci se nakonec ocitl Jaroš, bohužel ji ale neproměnil. I zbytek oslabení ale sparťané přečkali v pořádku.

I třetí třetina začala s velkým elánem na obou stranách, avšak sparťané byli opět mírně lepším týmem. Jejich rychlé a krásné kombinace ovšem končily pouze vedle branky ústeckého brankáře. Sparta si ovšem postupně dokázala vytvořit stabilní tlak a obránci Ústí se nestačili ohánět. Sparta opravdu velmi kreativně tvořila hru, ale opět jí trápilo zakončení. Ve 48. minutě přišla komplikace pro pražany, když musel ze hřiště na dvě minuty Košir za bránění ve hře. Sparťané přečkali oslabení v pořádku a dokonce si vytvořili i obrovskou šanci, kterou však Jaroš bohužel neproměnil. Chvílí na to se Spartě podařilo vrátit do vedení, jelikož Garčar propálil nekompromisně Weissgarbera. Po dalších devětadvaceti sekundách už to bylo 4:2, když se dokázal trefit Marek Koščo a dodal Spartě trochu klidu zvýšením jejího náskoku na dvě branky. Čtyři minuty před koncem zápasu ústečtí zkusili své štěstí bez brankáře a poslali na hřiště o hráče navíc, tento risk se jim ale nevyplatil, jelikož chybovali a Jaroš neměl problém z úniku navýšit sparťanské vedení. Hosté se ještě v poslední minutě zápasu snažili upravit skóre aspoň kosmeticky, ale neúspěšně. Sparťané tak potrvdili roli favorita, porazili Florbal Ústí 5:2 a připsali si další tři body do tabulky. Spartě za několik posledních utkání v lize i v poháru velmi daří tak doufejme, že jí to vydrží i nadále.

Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen brankář Martin Beneš a za tým Florbal Ústí to pak byl útočník Milan Krbec.

,,V první řadě bych chtěl vyseknout poklonu karlovarským divákům a organizátorům za skvěle zorganizovaný zápas v super atmosféře," ocenil nakonec sparťanský trenér Radek Skalička bajéčnou zápasovou kulisu. Sparta nyní vyhlíží další superligový zápas, který sehraje v úterý, proti České Lípě.

ACEMA Sparta Praha - Florbal Ústí 5:2

branky: 3. Košir, 25. Zouzal, 50. Garčar, 51. Koščo, 57. Jaroš - 20. Novák, 38. Kopecký, rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý, vyloučení: 2:0, využití: 0:0, zásahy brankářů: Beneš 18 - Weissgarber 15, po třetinách: 1:1, 1:1, 3:0, diváci: 910

Dále čtěte