Chodov našel svého přemožitele, Sparta slaví výhru a postup!

I druhý zápas v pohárové osmifinálové skupině Sparta zvládla, když si tentokrát poradila se silným Chodovem. Po skvělém výkonu se tak mohla radovat z cenného skalpu republikového mistra, kterého přehrála 6:4 a může se těšit na další fázi poháru.

30. listopad -1
Chodov našel svého přemožitele, Sparta slaví výhru a postup!

První třetinu zahájil lépe Chodov a už ve 3. minutě se jeho hráči mohli radovat. Gólový účet zápasu otevřel Tom Ondrušek. O pár minut později se ovšem nechali chodovští lehkomyslně vyloučit a sparťané trestali. Na 1:1 vyrovnal z velkého úhlu Milan Garčar. Hra se poté hodně přelévala ze strany na stranu a už od prvního vhazování bylo utkání velmi emotivní. Stejně jako první třetinu začali, tak ji i hráči Chodova uzavřeli, když čtrnáct vteřin před sirénou přidali na své konto druhý gól.

Sparta se ale nenechala gólem do šatny rozhodit a druhou třetinu začala ve velkém stylu. Pouhých čtyřiačtyřicet sekund stačilo Milanu Garčarovi na další vyrovnávací branku a bylo to 2:2. Sparťané pokračovali v krasojízdě, když v rozmezí třiceti tří vteřin vstřelili dva góly. Nejdříve na 3:2 otáčel Robert Košir a zvýšení na 4:2 si vzal na starost Ondřej Svatoš. Sparta v druhé polovině druhého dějství přidala ještě jednu branku zásluhou Zouzala, pak si ale vzal slovo Chodov. Během jedné minuty se hráči v modrobílém dokázali vrátit do zápasu a snížit na rozdíl jediného gólu. Nejdříve pálil přesně Koutný a po něm Plíhal.

Ve třetí třetině šlo oběma týmům o hodně, Sparta chtěla udržet svůj náskok a dokráčet k vítězství, mezitím co Chodov se snažil vyrovnat a zápas nakonec otočit na svou stranu. Sparťané si už ovšem výsledek pohlídali. Ve 48. minutě se jim podařilo odskočit zpět na rozdíl dvou gólů, když se nemýlil Lang a upravil na konečných 6:4. Chodov se sice snažil zápas zdramatizovat, ale marně. Sparťané tak dokázali porazit v lize doposud neporažený Chodov, jsou tak zatím ve skupině BB jako jediní stoprocentní, ze dvou zápasů mají šest bodů a postup do čtvrtfinále by jim neměl uniknout.

Nejlepším hráčem z týmu FAT PIPE Florbal Chodov byl vyhlášen Michal Podhráský, za tým ACEMA Sparta Praha to pak byl Jan Eckhardt. Sparťanský brankář se dočkal slov chvály i od trenéra Skaličky. ,,Dnešní utkání jsme zvládli díky výbornému Eckhardtovi v bráně a kvalitnímu zakončení," dodal pochvalu i na adresu útočníků. Naopak trenér Chodova pan Podhráský spokojený s výkonem svých svěřenců nebyl. ,,Selhali jsme v hlavě a plynul z toho tragický výkon."

FAT PIPE Florbal Chodov - ACEMA Sparta Praha 4:6

branky: 3. Ondrušek, 20. Maxa, 38. Koutný, 39. Plíhal - 7. Garčar, 21. Garčar, 25. Košir, 26. Svatoš, 37. Zouzal, 48. Lang, rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad, vyloučení: 1:2, využití: 1:1, zásahy brankářů: Frühbauer 23 - Eckhardt 26, po třetinách: 2:1, 2:4, 0:1, diváci: 39

Dále čtěte