“Ve Spartě máme především super kolektiv," říká Natálie Jirková.

Rozhovor s kapitánkou juniorek Natálií Jirkovou

30. listopad -1
“Ve Spartě máme především super kolektiv,

Letos ve Spartě začínáš 3. sezonu, jak se ti ve Spartě líbí?


“Ve Spartě máme především super kolektiv, ale také nemůžu opomenout bezva trenéry, se kterýma tě spolupráce prostě baví!” :-)


Změnil tvůj příchod do Sparty pohled na florbal jako takový?


“Určitě! Od té doby, co jsem ve Spartě, mě florbal začal více naplňovat a mám z něj větší radost! Začala jsem se také více zajímat o švédský florbal na nejvyšší úrovni.”


Změnila jsi nějak přístup od tvého příchodu do Sparty?


“Můj přístup jsem změnila od základu! Začala jsem se zkrátka florbalu věnovat zase na 100%! (úsměv) Snažila jsem se nevynechat ani jeden trénink a aktivně jsem na sobě začala pracovat, především jsem začala zkoušet nové věci, které v předešlých týmech ne.” :-)


Získala jsi ocenění Sparťana roku za minulou sezonu 2016/2017, co to pro tebe znamená?


“Znamená to pro mě obrovskou výzvu! Určitě na sobě musím ještě dost pracovat, ale ocenění beru jako plus a odrazový můstek do mého dalšího sportovního působení, zejména tady ve Spartě.”


Jak ses připravovala na novou sezonu?


“Na novou sezonu jsem se připravovala během prázdnin celkem aktivně, hlavně jsem se snažila pravidelně sportovat.”


Jaké máš cíle, plány v nové sezoně?


“Jako kapitánka juniorek si pokládám za cíl náš tým dostat na přední příčky v tabulce! Ale určitě bych si přála jak s týmem juniorek, tak s týmem žen uspět na nějakém turnaji!

Individuální cíle jsou jasné! :-) Pracovat na sobě ještě více a tvrději než doposud!”


Jak se těšíš na cestování na turnaje, kterého bude víc než dost?


“Na cestování se těším hodně, ale to vstávání bude horší.” :-)


Koho považuješ za nejtěžšího soupeře?


“Každý soupeř má něco, čím nás může překvapit. Každý má ale také nějakou slabinu, my jí jen musíme najít a využít toho!”


Myslíš, že máte silnější tým než loni?


“Tým se obohatil o spoustu dorostenek, ale také tu jsou holky, které se mnou aktivně hrají za ženy. Takže si myslím, že až se pořádně rozkoukáme a sehrajeme, tak budeme válet a dáme o sobě vědět!” :-)


Poslední turnaj juniorek se ti vyvedl střelecky. V těžkém zápase s Budějovicemi si dala hattrick. Chystáš něco podobného i pro další gólmanky soupeřek?


Určitě chystám, ale samozřejmě budu ráda, když nebudu jedinou střelkyní jako minulý turnaj! :-) Určitě jsem připravena holkám k vytvoření gólových šancí maximálně pomoct!”



Hodně štěstí v sezoně!