Projekt Sparta spojuje může pomoci menším sportům, ale i těm větším, zní z hokejové Sparty!

Stejně jako v loňské sezoně tak i letos florbalové fanoušky čeká projekt Sparta spojuje při příležitosti domácího zápasu dne 14. listopadu proti České Lípě. ,,Projekt Sparta Spojuje bereme jako jeden z řady dlouholetých projektů, který zastřešuje náš slogan Sparta mimo mantinely," říká Tereza Velikovská, marketingová konzultantka hokejové Sparty.

30. listopad -1
Projekt Sparta spojuje může pomoci menším sportům, ale i těm větším, zní z hokejové Sparty!

O co přesně v projektu Sparta Spojuje jde?

,,V rámci tohoto projektu mají mládežničtí hráči dalších sportovních odvětví Sparty možnost čerpat zlevněné vstupenky na domácí zápasy hokejové Sparty, tento projekt funguje v menším měřítku už několik sezon. V aktuální sezoně jsme se rozhodli věnovat sparťanům z dalších sportovních odvětví celý zápas, abychom podpořili sounáležitost sparťanské ,,rodiny". Zejména pro děti to může být příležitost vyrazit se spoluhráči či spoluhráčkami i jinam než na vlastní tréninky a zápasy, vidět jiný sport a objevit v sobě sparťanství."

Co je hlavními důvody spolupráce napříč sparťanskými týmy?

,,V rovině klubů nám jde o to, aby spolu různé sporty pod hlavičkou Sparty, která je jednou z nejslavnějších sportovních značek u nás, navázaly vztah a třeba i dlouhodobější spolupráci. Ta je prospěšná oběma směry a může pomoci jak ,,menším" sportům, tak těm větším, jakými jsou právě hokej, či třeba fotbal. Na úrovni samotných hráčů jde o to, že mládežníci poznají jiný sport a z návštěvy hokejového zápasu si mohou udělat hezký team building. Z toho budou mít navíc díky speciálnímu sparťanskému fotokoutku i památku v podobě veselých skupinových fotek."

Nevnímáte florbal jako takovou malou konkurenci ve sportovním odvětví?

,,Florbal u nás jako amatérský sport stále ještě nemá takovou tradici, fanouškovskou základnu a mediální prostor, jako tradiční sporty typu fotbal či hokej. Ale těmto sportům zcela jistě konkuruje z hlediska členské základny a toho, kolik nových hráčů proudí do mládežnických kategorií. Hal vhodných pro florbalové tréninky je zvláště v Praze mnoho, florbal se hraje i v hodinách tělocviku na školách. Takže je to pro všechny děti i rodiče finančně i ohledně dopravy na tréninky dostupný sport. A to, aby děti sportovaly, je v zájmu všech sportovních klubů."

Jak bude fungovat podpora prodeje lístků na zápas dne 17. listopadu Sparta vs. Olomouc?

,,S nabídkou využít možnost zvýhodněných vstupenek na listopadové utkání s Olomoucí jsme oslovili všechny další sportovní oddíly fungující pod hlavičkou Sparta. Některé už si vstupenky pro svoje členy objednaly, další aktuálně zjišťují zájem a počty vstupenek, o které budou mít zájem. Věříme, že na hokej dorazí co nejvíce sparťanů z dalších oddílů. Ať už jde o fotbal, florbal, rugby, atletiku nebo třeba cyklistiku."

Co byste vzkázala fanouškům Sparty, kteří se chystají na zápas Sparta - Olomouc?

,,Těm stávajícím bych vzkázala, aby dorazili podpořit svůj tým a strávili hokejově i sváteční podvečer. A u těch, kteří se v rámci akce Sparta Spojuje chystají na hokej třeba poprvé, doufám, že se jim zápas bude líbit. A třeba se časem stanou fanoušky chodícími se na hokej bavit pravidelně."

Přijdete se osobně podívat na florbalový zápas, který je na programu 14. listopadu proti České Lípě?

,,Mám v plánu přijít se na zápas podívat. Napůl soukromě, abych i zavzpomínala na svoje aktivní florbalová léta, a napůl pracovně. Na utkání totiž dorazí jako host hráč sparťanského A-týmu Tomáš Pavelka a o přestávce si florbal zahrají naši malí žáčci z páté třídy."

Více o projektu Sparta spojuje najdete ZDE.

Dále čtěte