Čtyři branky Veselého za třetinu, spousta oslabení a poloviční bodový zisk pro juniorský tým Sparty!

Sobotní 3.kolo KB ligy juniorů znamenalo pro juniory Sparty výjezd do Ostravy na utkání s FBC Ostrava. Přestože vstup do zápasu vyšel domácím, byl to tým Sparty, který si na dlouhou zpáteční cestu přibalil 3 body za vítězství 7:5. Žitotní dvacetiminutovkou se na obratu podílel obránce Marek Veselý, který během druhé třetiny soupeři vstřelil hned 4 branky!

30. listopad -1
Čtyři branky Veselého za třetinu, spousta oslabení a poloviční bodový zisk pro juniorský tým Sparty!

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - ACEMA Sparta Praha UNYP 5:7

I když to byli sparťané, kdo vyhrál úvodní buly, domácí již v prvním střídání dokázali skórovat, když využili chyby v rozehrávce hostujícího týmu. Přesně v polovině první části zvyšoval na dvougólový rozdíl domácí Kaloč a se Spartou to nevypadalo dobře. Přestože hra juniorského týmu Sparty nebyla vůbec špatná, rozdíl byl vidět zejména v zakončení. Domácím se dařilo jednoduše zakončovat své šance, to tým vedený kapitánem Janem Langem před brankářem Kolajtou zahazoval jednu šanci za druhou. Ani zvýšený nápor Sparty nevedl k brance, domácí díky parádní kličce juniorského reprezentanta Šindlera vedli již 3:0. Zodpovědnost do svých rukou vzal na místo útočníků obránce Marek Veselý a v ČPP Aréně si otevřel svou střelnici. Do konce druhé třetiny nastřílel Kolajtovi v brance domácích hned 4 branky a před závěrečným dějstvím byl stav 5:4 pro domácí. Sparta pokračovala v aktivní hře a po brankách Hurta, Koláře a Langa vstřelila další tři branky a otočilo na konečných 7:5. "Do zápasu jsme vstoupili trochu vlažně, ale postupně jsme začali naplňovat svou herní tvář a v koncovce jsme zápas dokázali dovést do vítězné podoby. Výrazně nám pomohlo také páteční pilování oslabení proti našemu "A", protože vyloučení bylo na naší straně bylo tentokrát opravdu hodně", dodává k utkání čtyřgólový šuter Marek Veselý a naráží tak na fakt, že sparťané obdrželi celkem 11 trestných minut a inkasovali pouze jednou v oslabení třech proti pěti, naopak hned dvě branky sparťané dokázali ve vlastním oslabení vstřelit. 

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA - ACEMA Sparta Praha UNYP 5:7
branky: 
1. Martin Martiniak, 11. Dominik Kaloč, 25. Matyáš Šindler, 27. Martin Martiniak, 36. Martin Martiniak - 26. Marek Veselý, 32. Marek Veselý, 33. Marek Veselý, 40. Marek Veselý, 42. Ondřej Hurt, 48. Jan Kolář, 58. Jan Lang; rozhodčí: Jan Knap - Martin Kněžík; vyloučení: 4:3 + Daniel Richtr 5; využití: 1:0; diváků: 70; zásahy brankářů:Ondřej Kolajta 17 - Patrik Zítka 21; po třetinách: 2:0, 3:4, 0:3;

FBŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha UNYP 8:3

Oproti sobotnímu utkání se sparťané za celé utkání nedostali do rytmu. Velmi vyrovnanou první třetinu rozsekl gól domácího Buršíka, nicméně sparťané byli při hře 5-5 aktivnějším týmem. Klíčovým bodem celého utkání byl velmi přísný metr rozhodčích, což mělo za následek, že neustále hrál jeden tým přesilovku, k vidění byla také několikrát hra 4-4 i přesilovky pět proti třem. Domácí rozhodli o svém vítězství právě ve druhé třetině v sérii přesilovek a před poslední dvacetiminutovkou vedli 5:1. Utkání nakonec skončilo 8:3 pro FBŠ Bohemians. K utkání dodal trenér Sparty Berka: "Pro nás utkání o ničem, nepřevedli jsme ani poloviční výkon co včera. A 5-5 se skoro nehrálo."






Dále čtěte