Mladí Sparťané: Florbal je zábava, říká s úsměvem devítiletý Daniel Večl

Sparta se snaží neustále rozvíjet své nejmenší členy a hlavním důkazem je i fakt, že dětem dává prostor ke zlepšení nad rámec klubových tréninků v podobě projektu Skills Day. To vše formou zábavy s vyváženou dávkou motivace. Připravili jsme pro Vás sérii článků Mladí Sparťané, kde Vám představíme hráče od přípravky po mladší žáky, kteří florbalu dávají své maximum a využívají možnosti, které jim Sparta připravila. Začínáme nadšeným elévem Danielem Večlem, který se v loňské sezoně, po účasti v ligových zápasech přípravky a elévů, nejrůznějších turnajů v Praze, ale i v Brně, Karlových Varech nebo v Liberci, účastnil celkem 97 zápasů!

30. listopad -1
Mladí Sparťané: Florbal je zábava, říká s úsměvem devítiletý Daniel Večl

Daniel Večl začínal s florbalem v první třídě základní školy, tam se dostal do florbalového kroužku Sparta Kids, kde se poprvé seznámil s florbalem. ,,Když jsem poprvé přišel na trénink, nejvíce mě na tomto sportu nadchla rychlost a zábavná forma, kterou jsme se florbal učili," vzpomíná na své nedávné začátky Večl. Po dvou letech trénování na kroužku se po nabídce trenéra rozhodl vyzkoušet tréninky na klubové úrovni a bylo jasné, že se Dan vydá na vyšší úroveň florbalu. V loňské sezoně už pravidelně nastupoval ve sparťanském dresu a to nejen ve své kategorii přípravky, ale také často pomohl svým spoluhráčům z elévů. ,,Na elévech to pro mě bylo o dost těžší, musím být rychlejší a stále se zlepšovat," komentuje Dan svou účast na turnajích se staršími spoluhráči. 

Někomu se může zdát nemožné, aby přípravkář stihl během jedné sezony odehrát takové množství zápasů. ,,Dan je neskutečným florbalovým nadšencem. Kdykoli byla příležitost jet na zápas nebo turnaj, Dan byl prvním přihlášeným. Veči, jak se Danovi přezdívá, trénuje možná více, než je zdrávo, když jsem zjistil, kolik času tráví s florbalkou mimo klubové tréninky, trošku jsem se bál, že ho to po čase přejde. Postupně ale zjišťuji, že zápal pro florbal se u Dana stále zvyšuje," říká k snaživému sportovci jeho trenér Daniel Wertheim. 

,,Na Spartě to mám rád, není den, kdy by se mi nechtělo na trénink," dodává ke svému florbalovému nadšení Daniel Večl. V tomto věku však nejvíce záleží na rodičích, jak moc své dítě podporují a kolik času mu dokáží obětovat. ,,Byli jsme rádi a zároveň pyšní na to, že Dan dostal možnost ve sportu, který má tak rád," shodují se Danovi rodiče. Každý rodič, který má doma sportovce nejspíše chápe, že se rodinný život musí sportu z určité části podřídit. ,,Florbal se stal nedílnou součástí rodinných aktivit. Nyní je na prvním místě, ale na naše ostatní koníčky si čas také uděláme," říkají s úsměvem Danovi rodiče. Jak rodiče vnímají Danovu snahu? ,, Danova snaha a láska k florbalu je enormní. Podporu má od nás maximální. Ne jen proto, že je to do jisté míry rodičovská povinnost, ale také proto, že nás to baví a těší. Jsme rádi, že je Dan v klubu, kde je vidět kvalitní trenérská práce, komunikace s rodiči a zajištění dostatečného florbalového vyžití - tréninky, turnaje, kempy, soustředění," dodávají rodiče Tereza a Martin Večlovi.

My Danovi budeme dále držet palce ať ho florbal neustále baví a naplňuje a věříme, že bude ve Spartě hodně vidět a slyšet!

Na další články s mladými Sparťany se můžete těšit už brzy!