O projektu Rodiče & Sparta s Denisem Roháčem!

Rodiče & Sparta je projekt, který má přinést lepší propojení mezi rodiči a klubem. V půlce sezóny nám projekt hodnotí Denis Roháč, provozní ředitel našeho klubu.

Sparta & Rodiče | 30. listopad -1
O projektu Rodiče & Sparta s Denisem Roháčem!

Ahoj Denisi, projekt Rodiče a Sparta byl spuštěn v této sezóně, můžeš nám tento projekt v půlce sezóny zhodnotit?

Projekt Rodiče a Sparta jsme spustili na podzim a má dva směry. První směr je dát prostor na našich webových stránkách rodičům, kteří se aktivně zapojují do dění a organizace tréninků, zápasů a dalších aktivit spojených s naším klubem. Je to takový druh poděkování, neb o hráčích i zápasech je tam toho spousta. Rodiče, hlavně ti aktivní, tam neměli takový prostor, a proto vznikla tato rubrika. Druhý směr je oslovit ty rodiče, kteří by se rádi zapojili a chtěli by florbalové Spartě nějakým způsobem pomoci...

Nyní se Sparta snaží založit jádro rodičů, která by se pravidelně zapojovali do pořádání zápasů "A" týmu, co je prvním krokem pro vytvoření takové party lidí?

Prvním krokem, kterým jsme započali, je oslovit aktivní rodiče s myšlenkou, proč je vlastně potřebujeme. Při pořádání superligových zápasů se kladou velké nároky na organizaci času a logistiku, a proto už spolupracujeme s oslovenými tatínky, kteří nám aktivně pomáhají.

Můžeš jmenovat některé rodiče, kteří se opakovaně zapojují do organizačních záležitostí Sparty? Jak spolupráce vznikla?

Např. Jan Hubschmann, Jan Novotný, Jan Urych, Zdeněk Janda, paní Petra Miterová, paní Lucie Strouhová... a další. Pomáhají nám různě - od sponzorských aktivit přes aktivní účast na trénincích, pomáhání s organizací víkendových turnajů až po psaní článků z turnajů pro sparťanský web. Chtěl bych jim všem ještě jednou moc poděkovat!

Co by jsi vzkázal rodičům, kteří by se rádi do projektu zapojili, jen třeba neví, jak?

Ať mne bez ostychu kontaktují mailem či telefonicky. Nebráním se ani osobnímu setkání a jekékoliv nové nápady či postřehy ze stran rodičů jsou vítány.

Sám jsi se zapojil do fungování Sparty, jak se ti funkce provozního ředitele líbí a jak se ti ve sparťanském kolektivu pracuje?

Když jsem byl osloven vedením florbalové Sparty, tak jsem byl velmi potěšen, splnil se takový můj tajný sen... Na druhou stranu máš nějaké představy a očekávání, se kterými do funkce jdeš. Záleží, jak rychle se Ti je podaří uchopit a propojíš je s realitou... Pro mne je to další posun v manažerských pozicích, kde se celý můj profesní život pohybuji a navíc propojení se sportem, který mám tolik rád... Potkávám zde spoustu zajímavých lidí a mám možnost se aktivně podílet na fungování profesionálního sportovního klubu, kterým bezpochyby florbalová Sparta je.

Denisi, díky za rozhovor!