Úspěšný start v novém roce! Sparta porazila Otrokovice 5:2!

V prvním utkání roku 2017 sparťané narazili na nepříjemné Otrokovice. Sparta si moc dobře uvědomovala, že už je na čase bodovat a navázat na vydařený domácí zápas s Vítkovicemi. Od začátku zápasu sparťané působili velmi koncentrovaně. Po vydařené první třetině se Sparta ujala vedení, které dokázala kontrolovat celý zbytek zápasu a díky zodpovědné obraně tak dotáhla utkání do vítězného konce.

30. listopad -1
Úspěšný start v novém roce! Sparta porazila Otrokovice 5:2!

Sparta hned v prvních minutách zápasu ukazovala, že chce určovat tempo hry. Viděli jsme spoustu gólových šancí, které však ztroskotaly na skvěle připraveném brankáři hostů Radovanu Michajlovičovi. Skóre utkání otevřel až ve dvanácté minutě Svatoš, který pohotově dorazil odražený balónek po prudké střele Košira. Přes velké šance domácího celku navýšil skóre pouze Hartman, který zamířil přesně k tyči po chytré přihrávce Zemana. Ke konci třetiny si Otrokovice zahrály přesilovou hru, kterou však Sparta ubránila. Sparťané tak odcházeli do šatny za sympatického stavu 2:0.

Na začátku druhé třetiny o sobě dal vědět jistými zákroky domácí brankář Beneš, který tak odvrátil šance Otrokovic na snížení skóre. Sparta navázala na držení balónku z první třetiny a spolupráce Marvánek – Svatoš – Bína přinesla třetí branku domácích, kdy Svatoš naservíroval balónek přímo na čepel Bíny, který v čase 23:28 proměnil do prázdné brány. Po třetí inkasované brance Otrokovice působily odevzdaně, svůj tým však nakopl Sovják, který se v 30. minutě dokázal nejlépe zorientovat před bránou Beneše a snížil tak stav na 3:1. Sparta ve druhé třetině dokázala odpovědět, když Bína pohotově rozehrál standardku na Svatoše, který sparťanům vrátil třígólové vedení.

Sparta do třetí třetiny nastupovala s vedením 4:1 a bylo vidět, že chce skóre navýšit. To se podařilo až v čase 50:25 Prunerovi, který po chybné rozehrávce Otrokovic ukořistil míček a z výběhu vypustil přesnou střelu nad nohu Michajloviče. Otrokovice se snažily z jakékoli pozice ohrozit branku domácích, Beneš byl však vždy připraven. Zbytek utkání nám přinesl dvě oslabení Sparty, první sparťané úspěšné ubránili, druhé oslabení Sparta neubránila a podruhé v zápase se prosadil střelec první branky Otrokovic Tomáš Sovják, který upravil skóre na konečných 5:2.

ACEMA Sparta Praha – HU-FA Panthers Otrokovice 5:2
Branky: 12. Ondřej Svatoš, 16. Kryštof Hartman, 24. Milan Bína, 36. Ondřej Svatoš, 51. Matěj Pruner – 30. Tomáš Sovják,  54. Tomáš Sovják; rozhodčí: Josef Fässler - Benjamin Schläpfer; vyloučení: 5:1; využití: 0:1; diváků: 212; zásahy brankářů: Martin Beneš 18 - Radovan Michajlovič 23; po třetinách: 2:0, 2:1, 1:1;

Dále čtěte