Důležité tři body! Sparta porazila vicemistra 7:3!

V posledním utkání roku 2016 se sparťané střetli se silnými Vítkovicemi. Vicemistr se v utkání sice ujal vedení, sparťané však Vítkovice do žádného trháku nepustili, rychle vyrovnali a v průběhu druhé třetiny otočili vývoj utkání na svou stranu. Ve třetí části sparťané poctivě bránili, využívali brejkové příležitosti a dovedli tak utkání do vítězného konce.

30. listopad -1
Důležité tři body! Sparta porazila vicemistra 7:3!

Vítkovice se v utkání ujaly vedení už po minutě a půl hry. Po chybě ve sparťanské obraně se prosadil Hájek. Spartě se podařilo vyrovnat už o tři minuty později, kdy rychlý brejk po Krejčově přihrávce zakončil Bína. V dalším průběhu první třetiny držely balónek více na svých holích Vítkovice, sparťané ovšem výborně bránili a navíc hrozili bleskovými kontry. Když už se hostujícím hráčům podařilo sparťanskou obranu překonat, tak jejich snaha skončila na skvěle chytajícím Benešovi. Přes několik šancí na obou stranách první třetina další branky nepřinesla, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Od začátku druhé třetiny opět drželi balón více hosté. Jejich snahy ovšem po třech minutách hry přerušilo vyloučení Jastřembského. Sparta se v přesilové hře pevně usadila na půlce soupeře a dvacet vteřin před návratem hostujícího hráče zpět na plochu se prosadil Časar. V polovině druhé části vyhodil Beneš dlouhý balón na nabíhajícího Bínu, jeho výhoz ovšem zachytil hostující hráč vysokou holí, a tak bylo nařízeno trestné střílení. K jeho provedení se postavil Časar a kličkou do backhednu ho také bezpečně proměnil. Další branku sparťané přidali ve třicáté páté minutě, kdy Bínovu přihrávku před prázdnou branku využil Ujhelyi, který tak navýšil sparťanské vedení už na 4:1. Hosté se snažili ještě před koncem prostřední části snížit, obrana Sparty ovšem byla pevná a změnu skóre nedovolila.

Poslední třetinu sparťané nezačali nejlépe. Už po dvou minutách byl vyloučen Zouzal. Sparta ve čtyřech dlouho dobře bránila a už to vypadalo, že vyloučení přežije bez úhony. Bohužel patnáct vteřin před vypršením trestu se ze středu hřiště prosadil hostující Rýpar. Klid na sparťanské hole vrátil ve čtyřicáté sedmé minutě Svatoš, který nenápadnou střelou od mantinelu překonal hostujícího brankáře. Sparťané poté měli několik dobrých příležitostí své vedení navýšit, a to se také povedlo. V čase 48:35 se prosadil Ujhelyi a donutil tak strážce hostující klece ke střídání. Vítkovice se snížení dočkaly v polovině třetí části, kdy svou druhou branku v utkání vstřelil Hájek. Sedm minut před koncem si hosté vybrali svůj oddechový čas a přistoupili ke hře v šesti. Sparta nadále pokračovala v poctivé obraně, která ji zdobila po celé utkání. V závěru padesáté šesté minuty byl vyloučen domácí Jaroš a tlak Vítkovic se tak ještě zvýšil. V oslabení se již poněkolikáté v utkání blýskl domácí gólman Beneš a i díky němu sparťané druhou přesilovku hostů v utkání ubránili. Na konečných 7:3 pro Spartu upravil ihned po svém návratu z trestné lavice Jaroš, který uklidil míček do prázdné branky.

ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice  7:3
branky: 5. Milan Bína, 25. Luka Časar, 31. Luka Časar, 36. Lukáš Ujhelyi, 47. Ondřej Svatoš, 49. Lukáš Ujhelyi, 58. Jaroslav Jaroš - 2. Lukáš Hájek, 44. Josef Rýpar, 50. Lukáš Hájek; rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad; vyloučení: 2:1; využití: 1:1; diváků: 309; zásahy brankářů: Martin Beneš 26 - Petr Blakala 10, Petr Gurkovský 3; po třetinách: 1:1, 3:0, 3:2;

Dále čtěte