2. VÁNOČNÍ DERBY LEGEND!

Jako předkrm před nedělním superligovým utkáním mezi Spartou a Vítkovicemi budeme od 15:00 servírovat historicky 2. Vánoční derby mezi legendami Sparty a Tatranu Střešovice, které navazuje na rivalitu obou soupeřů z let 1998–2002. V loňském roce hostil Vánoční derby ve své “Stodole“ Tatran, letos se pořádání ujímá Sparta a bude to opět velké. Soupisku obou týmů slibují účast opravdových legend českého florbalu!

Klubové zprávy | 30. listopad -1
2. VÁNOČNÍ DERBY LEGEND!

Vánoční derby chce navázat především na dvě slavné série. Ta první se odehrála v roce 1999, kdy se oba týmy střetly ve čtvrtfinále. Sparta v této sezóně postupovala do bojů o titul až ze 7. pozice, která jim za soupeře určila úřadujícího mistra Tatran Střešovice. Kdo viděl tuto čtvrtfinálovou sérii, mohl vidět nejlepší florbal té doby. Rozhodnutí série padlo až ve třetím, rozhodujícím zápase, a to až v prodloužení. V něm sparťané dlouho vedli 3:2. Až v padesáté deváté minutě zachránil Tatran od vyřazení Chloupek, který tečoval Hanzlíkovu střelu. Obrat Tatran dokonal v prodloužení, kdy o jeho postupu rozhodl Jevič.

Druhá památná série se odehrála v roce 2001, a to ve finále celé ligy! Před sezónou 2000/2001 doplnila Sparta svůj tým o několik velmi zvučných a zkušených jmen a na výsledcích to bylo vidět. Základní část patřila Spartě, když nechala všechny soupeře za sebou. Sparťané si v této sezóně připsali v základní části ještě jeden primát, a to konkrétně Lukáš Procházka, který ve 22 utkáních nasbíral 42 bodů a ovládl tak kanadské bodování ligy. Ve finálové sérii s Tatranem se potkaly dva výjimečně vyrovnané týmy s několika reprezentanty na obou stranách. Sparta tuto finálovou sérii bohužel prohrála 0:3, v kontextu průběhu všech tří utkání byl konečný stav série pro Spartu až příliš krutým.

Historicky první vánoční derby ovládla v loňském prosinci Sparta, která Tatran zdolala 4:3. Loňské derby jasně ukázalo, že legendy neztratili téměř nic ze svého dřívějšího umu a stojí za to je opět vidět v akci! Odveta je naplánována na tuto neděli 18. prosince, a to od 15:00 ve sparťanské aréně na Podvinném mlýně. Po utkání legend bude následovat superligové utkání, ve kterém si to rozdají následovníci slavné sparťanské generace se silnými Vítkovicemi. Právě při superligovém utkání budete mít možnost hvězdy obou týmů potkat na tribunách sparťanské arény. Setkání s těmito legendami florbalu jistě stojí za to!

Z pozice rozhodčích toto utkání odřídí nejlepší česká rozhodcovská dvojice Černý, Janoušek. Hrací čas je stanoven na 3 x 15 minut. Také pro letošní ročník si organizátoři nachystali bohatý přestávkový program, ve kterém hráči obou týmů změří síly v dovednostních soutěžích. V první přestávce je naplánována soutěž v přesnosti střelby, ve druhé pauze se poté můžete těšit na nájezdy.  

Sparťanské legendy neponechávají nic náhodě a již podruhé za sebou zvolili jako přípravu na toto derby pražský turnaj Prague Masters (neoficiální Mistrovsví Evropy veteránů). Cíl pro letošní ročník turnaje byl jasný, vylepšit loňské čtvrtfinálové vyřazení, a to se také povedlo. Vytoužený postup do finále to sice nebyl, ale bronzová medaile je i tak velkým úspěchem.

Diváci, kteří chtějí vidět legendy na vlastní oči, musí přijít bočním vchodem přes recepci. Hlavní vchod bude otevřen až superligové utkání Sparta - Vítkovice!

Sestavy obou týmů:

Sparta: 81 Petr Pajer (G), 12 Jakub Mudra, 14 Tomáš Janeček, 17 Marek Dvořák, 20 Martin Kratochvíl, 25 Michal Janoušek, 7 Lukáš Procházka, 8 Jiří Balej, 10 Radek Križko, 11 Ondřej Kozák, 13 Filip Kejla, 15 Václav Culka, 16 Jiří Šletr, 21 Roman Kratochvíl, 33 Karel Klatt, 66 Rudolf Javořík

Tatran: 1 Roman Slavík (G), 22 Jan Trejbal (G), 2 Miroslav Hanzlík, 3 Jiří Jandáček, 4 Petr Ďarmek, 12 Patrik Kopřiva, 15 Zdeněk Freund, 7 Juraj Šádek, 9 Martin Zelenka, 10 Tomáš Chloupek, 13 Vladimír Fuchs, 18 David Růna, 20 Radim Cepek, 22 David Zlatník, 27 Milan Fridrich, 46 Jan Zahalka, 95 Petr Harapát

Dále čtěte