Poslední turnaj v roce 2016 ozdobily naše juniorky vítězstvím

Šestý turnaj ve známém prostředí Králova Dvora.

30. listopad -1
Poslední turnaj v roce 2016 ozdobily naše juniorky vítězstvím

Po minulém domácím turnaji čekal naše juniorky tentokrát výjezd do Králova Dvora.


První zápas jsme hráli s týmem Sokola Vinohrady. V prvním vzájemném měření jsme smolně prohráli 6:7, a tak jsme měli soupeřkám, co vracet.

Taktika byla jasná, od začátku utkání napadat rozehrávku soupeřek, důsledně pokrývat při protiútoku a uhlídat především jednu hráčku, která by měla zlobit nejvíce.

Úvod zápasu nám vyšel skvěle, když jsme soupeřky skoro k ničemu nepustili a ohrožovali jejich bránu. Přesto jsme si museli na první gól počkat do šesté minuty, kdy se prosadila po samostatné akci Stigy. Místo abychom náš tlak přetavili v další góly, tak jsme naopak hned za 13 vteřin inkasovali a to přesně z hokejky hráčky, na kterou se měly holky zaměřit nejvíc.

Naší aktivní hrou jsme si zase vzali vedení zpět, když Kiki přihrávala Naty a ta zvýšila na 2:1.

Jenže za dalších 23 vteřin opět ta samá hráčka Vinohrad srovnala. Do konce první třetiny další gól nepadl.

Druhá třetina byla gólově nejbohatší a určila i konečný výsledek. Hned od počátku jsme Vinohrady zatlačili na jejich polovinu a opět jsme si vypracovávali šance, které bohužel nebyly využity. Až zahřmělo na druhé straně a prohrávali jsme 2:3.

Od té doby už jsme soupeřkám skórovat nedovolili. Vyrovnání přinesla akce Naty. Zápas překlopila na naši stranu Ája po přihrávce Kiki. Vedení o dva góly zařídila střelou z dálky Bára K.

Vítězný zápas uzavřela dalším gólem, kterým zkompletovala hattrick, kapitánka Naty.

Třetí třetina už žádný gól nepřinesla a tak jsme si hned z prvního zápasu odnesli tři body po výsledku 6:3.


Sestava: G-Múčková - Kubelková (1+0), Červenková (1+0), Pleskačová (1+0) - Jelínková, Jirková “C” (3+0), Novotná (0+2), Walderová, Železná   



Druhý zápas nás čekal souboj s těžším soupeřem, kterým byly Vosy Praha. Z prvního vzájemného zápasu jsme odešli poraženi po výsledku 5:9, kdy se na sedmi gólech podílela jen jedna hráčka. Takže bylo jasné, že bude potřeba eliminovat její útočné choutky.

Už dopředu můžu říct, že se to holkám rozhodně povedlo a tentokrát jsme jí povolili jen jeden zápis v podobě gólu.

Bohužel opět jako v minulém zápase s tímto soupeřem nám utekla první třetina, tehdy 1:5, tentokrát 1:4. Už v šesté minutě jsme prohrávali 0:3. Pak jsme nevyužili nabídnutou přesilovku. Po přihrávce Bára K. alespoň snížila Stigy.

Druhá třetina byla z našeho pohledu lepší. Dostali jsme dva góly a náš druhý gól dala v přesilovce Naty po nahrávce Báry J.

Třetí třetina byla pro nás nejpovedenější stejně jako minule (tehdy jsme ji dokázali vyhrát 3:1). K parádnímu výkonu se rozchytala Nela. Předvedla několik úžasných zákroků, díky kterým jsme mohli pomýšlet na vylepšení výsledku. Bohužel se nám podařilo přidat už jen jeden gól, o který se postarala Ája - 3:7.


Sestava: G-Múčková - Kubelková (0+1), Červenková (1+0), Pleskačová (1+0) - Jelínková (0+1), Jirková “C” (1+0), Novotná, Walderová, Železná


Tímto turnajem jsme zakončili kalendářní rok 2016. Věříme, že v novém roce 17, budeme ještě silnější a zlepšenými výkony dokážeme dovést více zápasů do vítězného konce.