Sparta na Brno nestačila a v poháru tak končí!

Ke čtvrtfinále Poháru České pojišťovny vyrazili sparťané na palubovku Bulldogs Brno. Dlouho vyrovnané utkání strhli domácí na svou na konci druhé třetiny. Sparťané se snažili ztrátu dohnat, ale Brno si své vedení už vzít nenechalo.

30. listopad -1
Sparta na Brno nestačila a v poháru tak končí!

Do utkání vstoupili s větší chutí domácí a Spartu od prvních minut přehrávali. Odměnou jim na začátku deváté minuty byla první branka utkání z hole Mendreka. Po obdrženém gólu sparťané vyrovnali hru a začali se více tlačit před gólmana Brna. Jednu z několik slibných sparťanských šancí proměnil minutu před koncem první třetiny Milan Bína, který využil pěkné přihrávky Zemana. Po první třetině se tak odcházelo do šaten za smírného stavu 1:1.

V dobrém výkonu z konce první třetiny sparťané pokračovali i na začátku té druhé. Už po necelých třech minutách hry využil Zouzal dobrého napadání svých parťáků z útoku a poslal Spartu do vedení. Sparťané mohli hned v dalších střídáních své vedení navýšit. Všechny šance však ztroskotali na brankáři domácích. Brnu se podařilo srovnat v závěru dvacáté šesté minuty, kdy rychlý brejk využil Černoch. Sparta po vyrovnávací brance opět zvýšila tempo, žádnou ze svých šancí však nedokázala využít. Ke konci třetiny poté začalo více ze hry získávat Brno. Domácí několikrát po sobě zamkli sparťany na jejich polovině. Výsledkem byly dva rychlé góly, díky kterým domácí odskočili do vedení 4:2.

Sparťané chtěli na začátku poslední části rychle srovnat. Vytaženého napadání Sparty ovšem dokázali domácí využít a přidali další dvě branky. Ve čtyřicáté čtvrté minutě využil rychlý brejk svou druhou brankou v utkání Medrek. Minutu po něm další rychlý kontr zužitkoval Koutný a Brno tak vedlo už 6:2. V polovině poslední třetiny přišlo vyloučení na obou stranách. Hru čtyři na čtyři zvládli lépe sparťané. Na 3:6 snížil Ježek. Sparťané poté zatlačili Brno na jejich polovinu. Další snížení přišlo tři minuty před koncem z hole Časara, který vymetl horní růžek domácí branky. Dvoubrankovou ztrátu se Sparta snažila dohnat při hře v šesti. Žádná z několika dobrých střel už ale bohužel nenašla svůj cíl. Poslední slovo měli domácí, kteří díky Koutnému potrestali sparťanskou hru v šesti a upravili tak na konečných 7:4. Brno využilo efektivity v zakončení a postupuje tak do semifinále, sparťané v pohárové soutěži končí.

Bulldogs Brno - AC Sparta Praha 7:4
branky: 9. Jakub Mendrek, 26. Václav Černoch, 38. Josef Žižka, 40. David Coufal, 44. Jakub Mendrek, 45. Jiří Koutný, 60. Jiří Koutný - 19. Milan Bína, 23. Marek Zouzal, 51. David Ježek, 57. Luka Časar; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků:53; zásahy brankářů: Filip Kuhn 16 - Michal Kotouček 25; po třetinách: 1:1, 3:1, 3:2;

Dále čtěte