Dorostenky si opět po nějaké době vyzkoušely první koš

Šestý turnaj dorostenek v Kutné Hoře.

30. listopad -1
Dorostenky si opět po nějaké době vyzkoušely první koš

Na minulém turnaji jsme si skvělými výkony vybojovali postup do prvního koše. Byli jsme zvědaví, jak to tam tentokrát zvládneme. Bohužel jsme přišli o Lauru, která se zranila před týdnem na juniorkách a to bylo citelné oslabení.

V mrazivém ránu nás čekal první zápas proti Kutné Hoře, kterou jsme zatím nedokázali porazit. Nesedí nám jejich herní styl, který je hodně tvrdý a od některých hráček jsou souboje zbytečně dohrávány. Navíc v hale s klouzajícími parketami a s hřištěm postaveným metr od zdí to je dost nebezpečné. Naše holky se s tím snažily poprat, jak to šlo, ale plné soustředění na hru bylo těžké, když se na střídačku vracely omlácené od soupeřek.

První polovinu zápasu jsme prohrávali 0:3. Ve druhé jsme dostali další dva góly a začínalo to vypadat na debakl. Naštěstí jsme zlepšili hru a od šesté minuty už nepovolili soupeřkám skórovat. Nám se povedlo aspoň snížit, kdy nejprve z přihrávky Kláry dala gól Ája a druhý gól dala Bára z přihrávky Kikiny - 2:5.


Sestava: G- Múčková - Červenková (1+0), Křečková, Knappová (0+1)- Novotná (0+1), Jelínková “C” (1+0), Ronovská - Mervartová, Lukovská, Walderová - Brychová, Beránková, Černá


Na druhý zápas se holky posilnily muffiny, které napekla Bára za vstřelený desátý gól do sítě Elite na minulém turnaji.

S Kolínem se nám poslední dva zápasy dařilo a tak jsme opět očekávali vítězství. Začali jsme dobře, dostali jsme se do vedení po přesné střele Aničky. Do konce první poloviny už gól nepadl. Šance byly na obou stranách, ale nikomu se nepodařilo překonat gólmanky obou týmů. Ve druhé polovině jsme dostali vyrovnávací gól. Do minuty na něj přišla odpověď z hokejky Emmy po nahrávce Aničky. Bohužel pak už střílely góly jen soupeřky. Nejprve přišlo opět vyrovnání a pak vítězný gól Kolína, na který se nám i přes šance nepodařilo reagovat.

Velkou šanci jsme měli v závěru, kdy jsme šli do přesilovky. Bohužel scházely čtyři vteřiny do konce. Na rozehrávku jsme šli do hry v šesti bez gólmanky. Ve vybraném timeoutu holky dostaly jasné pokyny, co mají zkusit zahrát. Úkol splnily přesně, podařily se jim vyslat dvě střely, ale bohužel ani jedna neskončila v síti - 2:3


Sestava: G- Múčková - Červenková, Křečková (1+1), Knappová - Novotná, Jelínková “C”, Ronovská - Mervartová, Lukovská, Walderová - Brychová, Beránková, Černá (1+0)


Byl před námi třetí zápas a náš tradiční a oblíbený soupeř Wizards. Minulý turnaj to bylo poprvé, co jsme na sebe nenarazili. Tentokrát už jsme se potkali znovu. Přestože poslední zápas se nám podařilo poprvé uhrát s nimi bod, tentokrát jsme byli v očekávání, jak se bude vyvíjet tento zápas. Oba týmy byly oslabené. My jsme přece jen nechtěli odjet z turnaje s prázdnou a chtěli jsme se pokusit je poprvé porazit. V zápase se dlouho nikomu z obou týmů otevřít skóre. První gól padl až v deváté minutě a byla to premiérová trefa Kačky, které nahrávala Ája. Neradovali jsme se ani minutu a bylo vyrovnáno. Ve druhé polovině jsme šli do vedení zase my, kdy Anička přiťukla Áje a ta zavěsila. Pak Bára našla přihrávkou Inku a šli jsme do dvou brankového vedení. Jenže pak jsme dostali tři góly my a soupeřky vedly.

S tím jsme se nechtěli smířit a tak první útok rozjel aktivní pressing a vstřelil dva góly během 11 vteřin. Nejprve Inka našla Kiki a ta vyrovnala. A za již zmíněných jedenáct vteřin po parádní akci celého útoku přihrála Kiki na vítězný gól Báře. Zápas ještě dvě minuty pokračoval. Naši šanci na vítězství držela v bráně skvělými zákroky Nela. Na druhé straně už se nám gólmanku překonat taky nepodařilo - 5:4.

Tímto se nám podařilo porazit dalšího soupeře, se kterým jsme ještě nevyhráli.



Sestava: G- Múčková - Červenková (1+1), Křečková (0+1), Knappová - Novotná (1+1), Jelínková “C” (1+1), Ronovská (1+1) - Mervartová, Lukovská, Walderová (1+0) - Brychová, Beránková, Černá

  

Teď nás před dalším turnajem čeká vánoční pauza a do hry nastoupíme až 15.ledna. Do té doby můžeme potrénovat, abychom byli do druhé části sezony ještě lepší a silnější:-)