Mladší žákyně zakončily ligový podzim

Tým mladších žákyň se rozloučil vítězstvím nad Olympem

4. prosinec 2016
Mladší žákyně zakončily ligový podzim

Premiérovou podzimní sezónu v soutěži mladších žákyň zakončil náš tým v hale ZŠ Mendelova. Po předchozím vítězství ve třetím koši nás ve druhém čekala podstatně těžší zkouška. Týmy, které zde hrají, mají dívčí složku již řadu let a družstva jsou na této úrovni tvořeny téměř výhradně z hráček příslušné věkové kategorie. Z naší sestavy tuto kategorii věkově splňovaly jen Andrea Břeská a Violka Kratochvílová a tak přestože technika některých našich elévek je na výborné úrovni a bojovnost je doménou  celého našeho týmu mladších žákyň a elévek, tak sehranost, věk a větší počet technicky vyspělých hráček soupeřů byly znát.

Prvním soupeřem byl celek Florbalové akademie MB Dolní Bouzov. Než se naše hráčky přizpůsobily vyššímu tempu druhého koše, prohrávali jsme 0:2. Naší tradiční zarputilost a sebevědomí probudila svým gólem Natka Kovačová. Přestože Bouzov vítězství nepustil a v závěru utkání definitivně rozhodl, prohra 8:12 byla s pozdějšími vítězkami celého dnešního turnaje přijatelná. K druhému gólu Natky přidaly branky Andrea (3 góly) a Vanesska s Violkou (po dvou gólech). Zápas odchytala Kristýna Jalovcová, která v zápase předvedla řadu bravurních zákroků. Druhým soupeřem byl tým Tatranu Střešovice o jehož sehranosti jednotlivých trojek a výborném pokrývání soupeřek při bránění jsme se přesvědčili při říjnovém vzájemném zápase. Na utkání jsme se pečlivě připravili a od první buly poctivě obsazovali jednotlivé hráčky i k nim poměrně rychle přistupovali, po precizních střelách z dálky jsme však v poločase přesto prohrávali. Po přestávce jsme hru více otevřeli s cílem vstřelit alespoň jednu branku přičemž však soupeřky vstřelily i několik gólů z přečíslení. Dvěma góly Andrey jsme alespoň korigovali na konečných 2:10. Při proměnění našich šancí při brejcích v prvním poločase i při některých akcích ve druhém mohl být výsledek lepší, nutno však zmínit i několik chycených gólovek Tatranu naší druhou brankářkou Kamčou Čehylovou. Soupeř náš předčil v přesné střelbě, v rychlé kombinaci a často i v soubojích. Třetími soupeřkami byly hráčky Olympu. Na přípravu na tento zápas, který jsme si moc přáli vyhrát jsme měli téměř 4 hodiny. Do branky se postavila zkušená Natka Kovačová, byli jsme připravení na klíčovou hráčku s č. 35 s tvrdou střelou a mohutnou postavou a příznivě působila i skutečnost, že zápas bude pískat rozhodčí, který na rozdíl od ostatních v dívčích soutěžích hru tolik nepouští a celkem přesně píská, což jsme po zkušenostech z předchozích tvrdých a nečistých střetů v utkáních s Olympem potřebovali. Přesto jsme po úvodním bezvýsledném tlaku nechali 2x propadnout míček za obranu a poté nezblokovali střelu a dvěma góly očekávané střelkyně prohrávali 0:2. K obratu tentokrát zavelela svým gólem Vanesska. Do poločasu přidala dva góly Andrea a vedli jsme 3:2. Po přestávce jsme dalšími  3 góly Andrey (2x po přihrávce Vanessky) udolali soupeřky 6:4. Velmi dobře v tomto zápase zahrála v obraně i Violka, hodně střel pochytala Natka, která podobně jako v prvním zápase Kristýna z branky přispěla i přesnou rozherávkou.

S podzimní sezónou jsme se tedy rozloučili ve druhém koši a závěrečným vítězstvím zakončili povedený úvodní ligový půlrok. Poděkování za předvedené výkony a bojovnost na tomto turnaji patří Kamče Čehylové, Kristýnce Jalovcové, Violce Kratochvílové, Natce Kovačové, Vanessce Strouhové a Andrejce Břeské.