Starší žákyně v Rudné nestačily jen na Chodov

V neděli 27.11. odehrály svůj další turnaj starší žákyně, tentokrát v Rudné. Postupně se utkaly s týmy Panthers z Rudné, Elite, Texasu a Chodova a zaznamenaly 3 výhry ze 4 možných.

30. listopad -1
Starší žákyně v Rudné nestačily jen na Chodov
ACEMA Sparta Praha vs. Panthers Praha Rudná 5:4
První zápas turnaje byl v našem podání trošku rozespalý a bylo vidět, že holky z Rudné hrály domácí turnaj. V první třetině byla hra ze strany na stranu, o jedinou branku našeho družstva se ze standartky postarala Inka Ronovská. V přestávce jsme si ale řekly, že takovouhle uspávačku rozhodně dál hrát nebudeme, a přidaly jsme na hře. Bohužel jsem ale v důsledku zrychlení hry trochu pozapomněly na obranu, a proto jsme shodně 4 branky daly a 4 obdržely. Díky vedení z první třetiny tak byl konečný výsledek 5:4.

ACEMA Sparta Praha vs. Elite Praha 12:4
Ve druhém zápase jsme narazily na tým Elite, který byl snažším soupeřem, neboť družstvo dorazilo pouze v pěti hráčkách. Byl tedy prostor pro střelbu a holky toho skvěle využily - v první třetině jsme vstřelili branek rovnou 7, ve druhé 5. Za zmínku stojí čtyři branky Aničky Křečkové po krásných střelách. V tomto zápase se dala holkám vytknout snad opět jen obrana a stavení zdí, na kterém bude prostor zapracovat v dalším tréninku.

ACEMA Sparta Praha vs. FBC Texas DDM P6 9:4
Ve třetím zápase nás čekal Texas, tentokrát oslabený o svou nejlepší útočnici, a my tak cítily šanci za zisk dalších bodů. Do zápasu se skvěle zapojily všechny hráčky - krásnou branku vstřelila i pouze chvilku hrající Áďa Grundová a dokonce hattrick po jedné střele a dvou dorážkách zkompletovala Hanka Vojtková. Zvládly jsme tak další zápas a čekal nás přímý souboj o první místo s Chodovem.

ACEMA Sparta Praha vs. Fatpipe Florbal Chodov blue 3:9
V posledním zápase nás čekal technicky vyspělý Chodov posílený o 5 hráček, které běžně hrají 5+1 ligu a mají tedy logicky mnohem více zkušeností, což bylo znát. Naše holky se ale jen tak nevzdávaly a v polovině první třetiny byl stav 2:2 po gólech Zuzky Mervartové a Klárky Knappové. Poté nám bohužel Chodov odskočil o další 3 branky a my už vývoj kontrolovat nezvládaly. Jedinou naši branku druhé třetiny přidala znovu Zuzka.

I přes poslední zápas si zaslouží holky velkou pochvalu, protože od začátku sezóny udělaly pořádný kus práce. Velké díky patří také výborným fanouškům v podobě našich rodičů, které hnaly výkony našich holek stále výš.

Sestava: Valentová Magda (G, 0+1), Mervartová Zuzka (6+1), Břeská Veronika (1+1), Grundová Adéla (1+0), Knappová Klára (2+2), Křečková Anna (6+1), Lukovská Stela (2+1), Ronovská Inka (3+1), Vojtková Hana (3+1), Kratochvílová Viola (1+4) a Lulynska Lidija (G, 4+0)

MH