Juniorky odehrály další turnaj a získaly bod

Pátý turnaj byl v domácím prostředí.

30. listopad -1
Juniorky odehrály další turnaj a získaly bod

Tento turnaj jsme hráli v domácím prostředí, pořádali jsme na Barrandově.


V prvním zápase proti Elite bylo cílem jednoznačně bodovat. Věděli jsme, že to je hratelný soupeř. Začátek zápasu nám však nevyšel, kdy jsme v úvodu prohrávaly 0:2. Na některých našich hráčkách, včetně gólmanky bylo znát, že nejsou fit. Na střídačce byla největší sháňka po kapesnících. Naštěstí se holky začaly dostávat do tempa a čekali jsme, kdy už přijde náš první gól. Snížit mohla nejprve po pěkné střele Laura a pak ještě nová posila z dorostenek Kačka, ale šance nebyly využity. Bylo potřeba vypracovat si další. Holky hrály opět aktivně, jak jsme u nich zvyklí a tak přišly další šance. Nejprve vyslala střelu z obrany Ája a dorážkou zajistila snížení Naty. Další pěknou akci předvedly Stigy s Laurou a po nich ještě z půlky přestřelila Bára K. Z těchto pokusů ještě nic nebylo, ale následnou přihrávkou vyzvala ke skórování Bára K. Naty a ta se nemýlila. Bylo srovnáno na 2:2. Ještě do konce první třetiny soupeřky odskočily do vedení. O srovnání se mohla postarat Stigy, ale její střela skončila na tyčce. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe my. O vyrovnání se po přihrávce Laury postarala Kiki. Soupeřky se s tím nechtěly smířit a tak nám znovu odskočily do vedení a tentokrát o dva góly na 3:5.

Pak se nám nabídla šance na snížení v podobě přesilovky. K rozehrávce se postavila Laura, která přiťukla Naty a ta nekompromisně poslala míček do sítě a tímto gólem si zkompletovala hattrick. A aby to nebylo málo, tak zanedlouho přidala Naty další gól z přihrávky Kačky, pro kterou to byl premiérový zápis v juniorkách. Bylo vyrovnáno-5:5. Blížil se konec druhé třetiny a soupeřky opět zvýšily.

Nezbylo nám než opět vyrovnat a to se povedlo hned z kraje třetí třetiny. Laura asistovala Áje a bylo to 6:6. Ale pak přišla smršť v podobě třech gólů během čtyř minut z hokejky jediné hráčky soupeře a rázem jsme prohrávaly 6:9.

Jenže my víme, že máme tým, který se jen tak nevzdává! Holky to nepoložilo a začaly stíhací jízdu, která by přinesla v tuto chvíli ztracené body. Nejprve opět Bára K. připravila gól pro Stigy. Pak Bára J. trefila už několikátou tyčku během chvilky. Další gólový zápis přidala Ája a bylo to o gól- 8:9.

Konec zápasu se neúprosně blížil a bylo potřeba vstřelit aspoň ještě jeden gól. V čase 43:17 jsme si vzali timeout a byli připraveni na odvolání gólmanky a hru v šesti.

To nastalo a holky začaly neúprosně dobývat soupeřovu bránu. Za jejich snahu přišla zasloužená odměna. Necelou minutu před koncem našla Laura svou čtvrtou gólovou přihrávkou Stigy a ta vyrovnala a stanovila konečné skóre na 9:9!


Je škoda, že se nám nepodařilo dostat v zápase do vedení, odskočit soupeřkám a pohlídat si zápas. Nicméně opět se ukázalo, že holky dokáží bojovat až do konce. Zvládly náročný závěr, kdy šlo o to, jestli zůstaneme úplně bez bodu, což by bylo hodně nezasloužené. Morální sílu tento tým bezesporu má, herní kvalita nechybí a na jejím zlepšování stále pracujeme. Co by to ještě chtělo, je doplnění o pár hráček do sestavy, protože hrát tyto turnaje s osmi hráčkami v poli není snadné.


Sestava: G-Múčková - Voštiarová (0+4), Červenková (2+1), Kubelková (0+2) - Pleskačová (2+0), Jirková “C” (4+0), Novotná (1+0), Jelínková, Walderová (0+1)

   



Ve druhém zápase nás nečekal vůbec jednoduchý soupeř. Slavia Plzeň prohrála doposud jediný zápas. Spolu jsme se utkali hned v prvním kole v Plzni a tam nám soupeřky nadělily 13gólů a my jsme odpověděli pouze jedním.

Tentokrát už jsme takový příděl nechtěli připustit. Ovšem vstup do zápasu spíš ukazoval opak. První gól jsme dostali už v šestnácté vteřině. V šesté minutě svítilo na ukazateli skóre 0:4. Vzápětí jsme měli šanci snížit,, když nám soupeř nabídl přesilovku. Tu jsme sice odehráli na polovině soupeře, ale gól nám nepřinesla.

Nepříznivý stav se chystala změnit Stigy, která vyrazila s míčkem dopředu, přepnula na vyšší rychlostní stupeň a soupeřce nezbylo než ji poslat k zemi. Otřesená Stigy se po nějaké době přesunula na střídačku a dozvěděla se, že zajistila přesilovku na 5min.

Zatlačila bouli a mohla se pustit se spoluhráčkami do dobývání brány. A to bylo úspěšné. Při rozehrávce standardní situace si vyměnily roli z předchozího zápasu Naty s Laurou a byla z toho pěkná gólová střela. Přesilovka pokračovala a za minutu našla Bára J. přesně čepel Natky, která vymetla šibenici- 4:2. Do konce třetiny už se nic nezměnilo. Do druhé třetiny jsme vstoupili opět laxně a hned v první minutě jsme dostali pátý gól. O snížení se postarala pěkným lobem za záda gólmanky Bára K. po nahrávce neúnavné Stigy.  

Bára K. byla při střelecké chuti a zatímco následná střela ještě gól neznamenala, tak ta další už ano, když přihrávala Ája. Dokázali jsme snížit na rozdíl jediného gólu- 4:5, což bylo vzhledem k tomu, jak vypadal úvod zápasu a vzhledem k síle tohoto soupeře skvělé!! Navíc soupeřek bylo do hry o pět víc než nás, což taky hraje roli.

Pár vteřin před koncem této druhé třetiny ještě utrpěla srážku a pád za mantinel Stigy, která toho na tomto turnaji schytala neuvěřitelně. Tentokrát to vypadalo, že dohrála, ale opět se oklepala a do poslední třetiny nastoupila. Na jejím výkonu to vůbec nebylo znát, je prostě nezničitelná:-)

Tentokrát jsme si začátek třetiny ohlídali a plně soustředěné se holky hnaly za vyrovnáním. V této fázi jsme byly aktivnější a ostřelovali bránu soupeřek. Bohužel tam gól nepadl. V jednu chvíli se nám navíc zranila Laura, která už do hry nezasáhla. My obdrželi ještě tři góly a přes veškerou snahu se nám už upravit výsledek nepodařilo- 4:8.  


I přes nepříznivý výsledek odehrály holky tento zápas kvalitně. Škoda bylo úvodu, kdy soupeřky utekly o čtyři góly. Na druhou stranu jsou takovéto situace přínosem pro další rozvoj našich hráček. Například se ujišťují, že i za takového stavu se dá se zápasem něco udělat, že nic není ztraceno. Vyzkoušely si, že dokáží využít pětiminutovou přesilovku. Že si zvládnou poradit se situací hrát s prázdnou bránou v šesti a dokáží zahrát pod tlakem toho, že musí dát gól, aby neprohrály zápas. Paráda holky!!


Sestava: G-Múčková - Voštiarová (1+0), Červenková (0+1), Kubelková (2+0) - Pleskačová (0+1), Jirková “C” (1+1), Jelínková (0+1), Walderová