Koščo před MS: Potřebujeme se soustředit na každý zápas!

Stejně jako Lukáš Ujhelyi, tak i Marek Koščo patří ke stálým členům akcí slovenského národního týmu. Oba čeká už jejich druhý světový šampionát. Ten první zažili společně před dvěma lety ve švédském Göteborgu, kde slovenské reprezentaci pomohli ke konečnému desátému místu.

30. listopad -1
Koščo před MS: Potřebujeme se soustředit na každý zápas!

Byl si před nominací v napětí nebo si naopak čekal, že nominace přijde? Jaké byly tvé prvotní pocity?

Samozřejmě vzhledem na specifickou situaci v klubu sem si nemohl být jistý ničím. Každopádně osobně jsem si věřil, že na srazech dokážu pracovat na úrovni hodné nominace. Co se týká pocitů, tak primárně člověk cítí určitý pocit spokojenosti, zodpovědnost a motivaci uhrát co nejlepší výsledek.

MS je vyvrcholením dvouletého reprezentačního cyklu. Jak se na tuto událost těšíš? Co pro tebe reprezentace znamená?

Samotná reprezentace je vrchol mimo klubového florbalu a mistrovství je vrcholná událost v rámci reprezentace. Takto to také vnímám a očekávání jsou vysoko. Je to spojené také s propagací florbalu v rámci širší veřejnosti, jelikož zápasy budou vysílány také slovenskou televizí.

S Lukášem jste se účastnili už předchozího mistrovství. V čem to druhé bude jiné?

Poslední MS jsem já osobně vnímal tak, že jsme byli čistě v pozici mladých hráčů, kteří šli sbírat zkušenosti, na kterých se bude reprezentace později stavět. Myslím si, že nyní je už na čase přetavit tyto zkušenosti v kvalitní hru. Vypadá to tak, že s Ujfim budeme hrát spolu ve skvělé mladé lajně, ve které se spoluhráči vnímáme hru na podobné úrovni, takže doufám, že nám to bude šlapat.

Jakou roli máš ve slovenské reprezentaci?

Jak jsem už říkal, jsme z generace, která pod trenérem Koutným trénuje už nějaký pátek, takže cílem je předvést, že víme hrát stabilně, na vysoké úrovni a ukázat zkušenosti ze zahraničí.

Ve skupině na vás čekají zápasy s Dánskem, Polskem a Austrálií. Kdo z této trojice pro vás bude největším soupeřem v boji o co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů?

V rámci týmu jsme si vyjasnili, že jednoznačně chceme porazit všechny ve skupině, hlavně silné Dánsko. Nic to nemění na tom, že se naplno potřebujeme soustředit na každý zápas.

Na MS nepatříte mezi horké adepty na medaile, ale překonat umístění z posledního šampionátu není nereálné. Jak tedy vidíš vaše šance?

To, jestli pro nás turnaj bude úspěšný, záleží prakticky na pár zápasech – tři ve skupině a potom první vyřazovací, pravděpodobně s Norskem. Pokud zvládneme tento souboj, bude to pro nás úspěch, co bude dále, zatím neřešíme.

Dále čtěte