Je to největší událost ve florbale, říká Ujhelyi před MS!

Lukáš Ujhely patřil v právě vrcholícím dvouletém reprezentačním cyklu ke stálým členům akcí národního týmu. Společně s Markem Koščem je čeká už jejich druhý světový šampionát. Ten první zažili společně před dvěma lety ve švédském Göteborgu, kde slovenské reprezentaci pomohli k desátému místu.

30. listopad -1
Je to největší událost ve florbale, říká Ujhelyi před MS!

Byl si před nominací v napětí nebo si naopak čekal, že nominace přijde? Jaké byly tvé prvotní pocity?

Určitě jsem nečekal, že se dostanu do konečné nominace. V posledních reprezentačních soustředěních se mi však dařilo a ukázal jsem dobrou připravenost. Jsem šťastný, že jsem byl nominovaný, a že opět mohu reprezentovat svojí zem na mistrovství.

MS je vyvrcholením dvouletého reprezentačního cyklu.  Jak se na tuto událost těšíš? Co pro tebe reprezentace znamená?

Každý jeden hráč z týmu se na mistrovství velmi těšíme. Je to největší událost ve florbale a pro mě není krásnějšího pocitu, jako hrát zápas s dvojkřížem na hrudi.

S Markem jste se účastnili už předchozího mistrovství. V čem to druhé bude jiné?

Jelikož už oba máme zkušenosti z MS, nebude to pro nás úplně nové a budeme se moct daleko lépe koncentrovat na svoje výkony. Herně jsme také o velký kus vyspělejší, než v době minulého šampionátu.

Jakou roli máš ve slovenské reprezentaci?

Společně s Markem hrajeme v "mládežnické" formaci, jejíž cílem je stále sbírat zkušenosti a následně je zužitkovat v následujících reprezentačních cyklech. Jak však pronesl trenér, nikdo není nejlepší ani nejhorší, všichni jsme jeden celek a táhneme za jeden provaz.

Ve skupině na vás čekají zápasy s Dánskem, Polskem a Austrálií. Kdo z této trojice pro vás bude největším soupeřem v boji o co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů?

Každý jeden zápas ve skupině je pro nás velmi důležitý. Na soupeře jsme však dobře připravení, a tuto připravenost musíme proměnit v co nejlepší výkony.

Na MS nepatříte mezi horké adepty na medaile, ale překonat umístění z posledního šampionátu není nereálné. Jak tedy vidíš vaše šance?

Jednoznačně chceme překonat výsledek z předcházejícího šampionátu. Sešla se tu skvělá parta, z které každý jeden věříme, že budeme úspěšní. Povede nás k tomu týmový duch a srdíčko!

Dále čtěte