Sparta porazila mistra a v poháru je už ve čtvrtfinále!

V posledním utkání osmifinalové skupiny Poháru České pojišťovny čekal sparťany souboj o postup s mistrovským Chodovem. Napínavou bitvu Sparta zvládla, když ji postup minutu před koncem prodloužení vystřelil Luka Časar!

30. listopad -1
Sparta porazila mistra a v poháru je už ve čtvrtfinále!

Pohárové utkání se hned od úvodního buly hrálo ve vysokém tempu. Oba týmy si v prvních minutách dokázaly vytvořit několik dobrých příležitostí. První branky se diváci dočkali na konci deváté minuty, kdy se prosadil chodovský Tomáš Vávra. O dvě a půl minuty později obdržel Chodov dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na hřišti. Sparťané při přesilové hře zamkli hosty na jejich polovině. Půl minuty před návratem hostujícího hráče z trestné lavice napřáhl Svatoš a pěknou střelou překonal Mücka v chodovské brance. Půl minuty po vyrovnání Sparty dostal po faulu Ježka výhodu přesilové hry také Chodov. Sparťané ovšem v oslabení pozorně bránili. Všechny Chodovské šance končili v blocích hráčů nebo na výborně chytajícím Benešovi. Po dvou přesilových hrách se hra uklidnila. V závěrečných pěti minutách další branka nepadla. První třetina tak skončila nerozhodně 1:1.

Ve druhé třetině pokračoval vyrovnaný boj s šancemi na obou stranách. Velkou šanci dostat se opět do vedení měl Chodov ve dvacáté osmé minutě, kdy byl vyloučen Kareš. Sparťané však i své druhé oslabení v utkání zvládli. Druhé třetině kralovali oba gólmani, když drželi střelce obou týmů na uzdě až do závěru třicáté osmé minuty, kdy se prosadil hostující Maxa. Sparťané ovšem na vyrovnání nečekali příliš dlouho. Už o minutu později dostal, po rychlém brejku, míček za záda hostujícího gólmana Časar, který tak stanovil stav po dvou třetinách na 2:2.

Do třetí třetiny sparťané vlétli. Už po třech minutách je poprvé v utkání poslal do vedení, po krásné Koširově přihrávce, Svatoš. Bohužel vedení sparťanům příliš dlouho nevydrželo. Ani ne minutu po Svatošově vedoucí brance vyrovnal krásnou střelou do horního růžku domácí branky Tyl. Rychlé vyrovnání sparťany nepoložilo a dále se tlačili před hostujícího brankáře. Bohužel žádnou z několika dobrých příležitostí sparťané nedokázali využít. Také hosté si vypracovali pár šancí, všechny jejich pokusy ovšem končili na dobré sparťanské obraně nebo na strážci domácí klece. Utkání tak po základní hrací době skončilo nerozhodně 3:3. Na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení. Hned na jeho začátku byl vyloučen hostující Marek Vávra. Sparta tak měla velkou příležitost utkání ukončit. Sparťané opět v přesilové hře zamkli hosty před jejich brankou. Po pěkné přesilovkové kombinaci měl na své hokejce rozhodnutí Časar, bohužel prázdnou bránu netrefil a sparťané tak tentokráte početní výhodu nevyužili. Časarova chvíle ovšem přišla o chvíli později. Minutu před koncem nastavení získal na středu hřiště míček a z otočky propálil vše, co mu stálo v cestě a odstartoval tak sparťanské postupové oslavy. Sparťany tak čeká čtvrtfinále, ke kterému vyrazí v průběhu prosince na půdu silného Brna.

Dále čtěte