Dorostenky bodovaly v každém zápase

Pátý turnaj dorostenek v Kolíně.

30. listopad -1
Dorostenky bodovaly v každém zápase

Čtrnáct dnů uplynulo rychle a náš tým dorostenek vyrazil na další ligový turnaj. Tentokrát nás přivítal Kolín. Před naším zápasem se ještě odehrával zápas Elite s Kolínem a z toho, jak se oba týmy prezentovaly, jsem si troufl odhadnout, že pokud dnes předvedeme kvalitní výkon, tak z obou zápasů si musíme odnést body.

V prvním zápase nás však čekal nepříjemný soupeř - Kralupy. S nimi se nám doposud nedařilo úplně podle představ. Oba zápasy jsme doposud prohráli - 1:3 a 0:2.

Tentokrát jsme už nechtěli odejít jako poražení. V obou případech jsme zápas prohráli v první polovině a v té druhé už gól nepadl.

Ani v tomto zápase se nám nepovedlo uhlídat si první polovinu a do přestávky jsme prohrávali 0:1. Ve druhé polovině jsme dostali druhý gól a mohlo to vypadat, že i tentokrát zůstaneme poraženi. Ovšem naše holky jsou bojovnice a v zápasech neřešíme průběžný stav. Učíme se, že s výsledkem se nedá nic udělat až ve chvíli, kdy rozhodčí odpíská konec zápasu. Do té doby se prostě hraje. A taky, že ano. Za deset vteřin od inkasovaného gólu se nejprve podařilo snížit Áje po nahrávce od Kiki. A vyrovnávací gól přišel 37 vteřin před koncem, kdy jej pěkně připravila Inka, když přihrávkou zpoza branky našla Báru a ta už věděla, co s míčkem. Další gól už nikdo dát nestihl - 2:2.


První bod dne byl doma a čekal jsem, že nezůstaneme jen u něj.


Sestava: G-Múčková - Červenková (1+0), Voštiarová, Knappová - Novotná, Jelínková “C” (1+0), Ronovská (0+1) - Mervartová, Lukovská, Kulawiecová - Beránková, Černá, Brychová (0+1)


Ve druhém zápase se proti nám postavily domácí Pitbullačky, se kterými máme už vyrovnanou bilanci - prohru 0:7 a výhru 3:1. Na poslední zápas s nimi jsme chtěli navázat, ale tentokrát měly holky úkol rozhodnout už v první polovině, které máme slabší. Pokyny dostaly jednoduché a jasné. K úvodnímu gólu nám dopomohly soupeřky samy, když si daly vlastní gól. Další dva góly jsme dali rychle za sebou v rozmezí 17 vteřin a tím se uzavřela první půlka. Nejprve Ája přiťukla Lauře a ta zavěsila, pak Kikina zpoza brány překvapila gólmanku.

Tímto holky splnily úkol, i když samozřejmě rozhodnuto zdaleka nebylo a na to také byly upozorněny. Jenže jak už bylo zmíněno výše, holky prostě hrají naplno až do konce. Ve druhé půli ještě neuplynula minuta a gól dala opět Laura a znovu to bylo po nahrávce Áji.

Dobře chytající Nele pak zkazila soupeřka blížící se první čisté konto. Pomstu přichystala Laura, která po přihrávce Kikiny zkompletovala svůj hattrick. Soupeřky ještě v závěru snížily, ale to už bylo vše - 5:2.

Připsali jsme si další vítězný zápas a jak jsme byli při chuti, chtěli jsme dnes ještě jednu výhru.


Sestava: G-Múčková - Červenková (0+2), Voštiarová (3+0), Knappová - Novotná (1+1), Jelínková “C”, Ronovská - Mervartová, Lukovská, Kulawiecová - Beránková, Černá, Brychová


Překážkou nám v tom, ve třetím zápase, měl být tým Elite a taky únava, kdy jsme hráli s krátkou pauzou hned další zápas.

Náročné to měly především holky v obraně, které se točily ve třech a skvěle to zvládly. A také Nela v bráně, která byla po dvou náročných zápasech unavená, ale oklepala se a opět sahala po čistém kontě.

Ale pěkně popořádku. Opět neuplynula ani celá minuta zápasu a skóre otevírala po nahrávce Inky dnes střelecky s chutí hrající Laura. Znovu neuběhla minuta a už tam byl druhý gól, po nahrávce Kláry střílela Ája. Už na 3:0 zvyšovala Bára po přihrávce Kikiny. Pak asi Lauru napadlo, že už si delší dobu nedala gól a tak přesně vystřelila a byl tam, easy:-)

Když už rozhodnout v první polovině, tak pořádně...na 5:0 po přihrávce Kikiny dávala Ája a ještě jeden gól stihla z nahrávky Kláry dát Zuzka.

Pak naše gólové choutky přerušila přestávka. Bohužel ještě těsně před ní zkazil čisté konto Nely vypálený míček, který zajel po zemi přesně k tyčce.  

Bylo nám jasné, že tento zápas nemůžeme ztratit. Přesto, že únava narůstala, holky nepolevily a ve druhé půlce pokračovaly ve střeleckém koncertu.

Zuzka tentokrát nahrávala a těžila z toho Stela. Už na 8:1 zvyšovala Kiki a hned po ní Zuzka.

Ještě jednou se zapsala Laura, když nahrávkou vyzvala ke skórování Báru a ta neodmítla.

A když Inka ještě v závěru pěkně našla Báru, tak ta dnes taky mohla zkompletovat hattrick a uzavřít skóre - 11:1.


Sestava: G-Múčková - Červenková (2+0), Voštiarová (2+1), Knappová (0+2) - Novotná (0+2), Jelínková “C” (3+0), Ronovská (0+2) - Mervartová (2+1), Lukovská (1+0), Kulawiecová - Beránková, Černá, Brychová (1+0)

Tento turnaj se nedá nazvat jinak než úspěšný. Nejen, že jsme ani z jednoho zápasu neodešli poraženi, dokázali jsme nastřílet hodně gólů, dostat pouhých pět, ale i hra a výkon holek zaslouží velkou pochvalu.

Na příštím turnaji bychom se měli představit v prvním koši v Kutné Hoře a věřím, že si tam neuděláme ostudu.