Bronzová pro legendy Sparty!

Již podruhé za sebou měla Sparta dvojí zastoupení v Prague Masters neboli v neoficiálním Mistrovsví Evropy veteránů, které se konalo od 10. do 12. 11. v Praze.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Bronzová pro legendy Sparty!

Konkrétně v kategorii nad 35 let reprezentovala Sparta 66 Masters (v kategorii nad 40 let startovala Sparta 300), což je parta kolem prvního nositele čísla 66 ve Spartě -  Rudy Javoříka, těžící ze sparťanské generace kolem přelomu tisíciletí. Rudý dres oblékly legendy jako je generální manažer Václav Culka ml., bratři Kratochvílové, Lukáš Procházka, Petr Pajer, Tomáš Janeček či tolik oblíbený trenér mládežnických kategorií „Papír“ Radek Križko.

Cíl pro letošní rok byl jasný, vylepšit loňské čtvrtfinálové vyřazení a postoupit do finále. Sparťanský válec se rozjížděl pomalu, první zápas prohrál s bojovnými Košicemi a následně prohrával po první půlce 0:2 i s Plzní. Následně přišel málo vídaný zvrat, kdy sparťané vstřelili 4 branky v oslabení!!! Toto vítězství tým správně nakoplo a odnesli to nejprve norští návštěvníci z Gjellerasen IF, což zajistilo našemu mužstvu 1. místo ve skupině a příjemnějšího soupeře pro play-off. První obětí se stalo finské E-Ki, které si na cestu domů přibalilo 8 banánů, dále ve velmi kvalitním zápase poslaly legendy domů i předloňské norské vítěze ze Sveivy a mohly se těšit na semifinále, kde na ně čekaly pro změnu staří známí z Hlásné Třebáně. Ač vstupovali sparťanští veteráni do zápasu jako favorité, tuto roli bohužel nepotvrdili a nešťastně vypadli brankou z trestného střílení. Sami i přes drtivý tlak žádnou nevstřelili a to znamenalo jediné – 3. místo a bronzové medaile.

Pozitivní je, že se tým opět po roce sešel, že všichni turnaj ve zdraví přežili a pro příští rok má Sparta 66 Masters o cíl už dopředu postaráno J.

Kdo chce vidět legendy opět v akci, tak bude mít příležitost ještě tento rok, kdy proběhne II. vánoční derby legend, soupeřem bude tradiční rival ze Střešovic. Letošní zápas proběhne 18. 12. 2016 od 15. hod na Podvinném mlýně, tradičně jako předzápas A týmu, který bude hostit Vítkovice.

Dále čtěte