Se svými výkony spokojen nejsem, říká Bína!

Po posledním superligovém kole se Sparťané propadli až na dno superligové tabulky, které budou chtít hned ve čtvrtek v Pardubicích opustit. K duelu s Pardubicemi, posile v trenérském štábu a výkonům se vyjádřil Milan Bína.

30. listopad -1
Se svými výkony spokojen nejsem, říká Bína!

Tým se stále nemůže dostat z herní nepohody, která ho provází zatím celým průběhem sezóny. V čem momentálně vidíš váš největší problém?

Problémem se pro nás stal počet bodů. Odehráli jsme několik hodně slibných a vyrovnaných partií – Bohemka, Otrokovice, Kladno nebo i zápas ve Vítkovicích. Kdybychom je zvládli (nebo alespoň část z nich) problém by to asi nebyl. Teď se sami dostáváme pozicí v tabulce a bodovým ziskem pod tlak a hra nemá lehkost ani kvalitu. Asi nemůžu najít jeden společný jmenovatel těch porážek, rozhodovali detaily jako individuální chyby, nekoncentrovanost, ztráta nasazení, jedna nebo dvě špatně vyřešené situace. To jsou věci na kterých pracujeme a pokud se to nezlepší, nepřijdou ani potřebné vítězství.

Už si se ve Spartě zabydlel? Jak si spokojen s výkony, které po svém příchodu předvádíš?

Zabydlel jsem se rychle, ale se svými výkony určitě spokojen být nemohu. Odehrál jsem několik slušných zápasů, dal nějaké branky, ale to je málo. Patřím ke starším hráčům a díky tomu, že jsme s SKV hráli o krk téměř dva roky v kuse, mám za sebou dost těžkých utkání. Přesto jsou moje výkony hodně nevyrovnané.

Jste v polovině sezóny, takže ještě nic není ztraceno. Vaše současná pozice ale není příliš dobrá, a tak přichází první změny. V minulém týdnu posílil realizační tým Václav Culka starší. Je on ten, co tým nastartuje? Pozoruješ už nějaké změny?

Pozice není vůbec dobrá. V téhle situaci jsou změny logické, to by asi přišlo v každém týmu. Sparta má ambice a vysoké cíle, proto se snaží situaci řešit a maximálně nám pomoci. Pan Culka starší má do týmu přinést pozici motivátora a kouče, někoho kdo nám neodpustí jedinou chybu na tréninku a jedinou vypuštěnou situaci v zápase. Nasazení se zvedá, zvedá se i přístup a morálka, doufám, že nám to pomůže.

Před dlouhou reprezentační pauzou vás čeká poslední ligové kolo v Pardubicích, které jsou v tabulce o tři body před vámi. Jaký zápas očekáváš?

Ve čtvrtek to pro nás může být možná první z vrcholů sezony, my potřebujeme bodovat a Pardubice také. Už při pohledu na tabulku, jsme to ale my, kdo to potřebuje rozhodně více. Očekávám vyrovnaný zápas, který bude enormně tvrdý a vyhrocený. Tak jako doposud budou rozhodovat detaily. Věřím, že jsme poučeni dostatečně dopředu a tentokrát ty rozhodující chvíle zvládneme.

Do Pardubic před sezónou zamířil tvůj parťák z Vinohrad Lukáš Gregor. Jak se na souboj s ním těšíš?

Lukáše sleduju, vím, že se v minulém kole poprvé gólově prosadil tak snad nebude pokračovat i proti nám. Diskuse o potřebě zvítězit již proběhly takže si určitě nic nedarujeme. 

Dále čtěte