Drama v Pardubicích přineslo Spartě dva body!

K 11. kolu vyrazili sparťané na palubovku devátých Pardubic. Sparta v utkání prohrávala 0:2, ve druhé třetině ovšem otočila skóre ve svůj prospěch. Utkání nakonec dospělo až do nájezdů, kde byli šikovnější sparťané a odvezli si tak dva body!

30. listopad -1
Drama v Pardubicích přineslo Spartě dva body!

V důležitém utkání se jako první branky radovali domácí. Už v polovině třetí minuty našel Zozulák přesně Teichmana, který se při zakončení nemýlil. Po vedoucím gólu Pardubic se hra vyrovnala. Šance se střídali na obou stranách. Další branka padla až na konci dvanácté minuty, kdy se opět prosadili domácí. Tentokrát našel Janeček přesně Bartoše, který neměl se zakončením do odkryté branky problém. Po druhé své druhé brance měli více ze hry domácí. Sparťané se spíše bránili. Vyústěním pasivní hry Sparty byl dvacet vteřin před koncem třetiny dvouminutový trest. 

Druhou třetinu tedy zahájili sparťané v oslabení, které ovšem bez větších potíží přečkali. Chvíli po vypršení sparťanského trestu putoval na trestnou lavici také domácí hráč. Sparta tak měla velkou šanci snížit Pardubické vedení. Bohužel ani Sparta početní výhodu nedokázala využít. Dlouho ji to ovšem mrzet nemuselo. Už v polovině dvacáté sedmé minuty snížil na 1:2 Košiř. Už za necelé čtyři minuty bylo vyrovnáno. Po Prunerově přihrávce se prosadil Krejča. Od sparťanů to ještě nebylo vše. Namlsaní vyrovnáním se hnali za další brankou, která přišla už necelou minutu po Krejčově vyrovnání. Kareš našel Bínu, který poslal Spartu do vedení. Po gólové pětiminutovce se hra uklidnila a ve zbytku třetiny už další branky nepadli. Sparta tak po dvou třetinách v Pardubicích vedla 3:2.

S vedením v zádech vstupovala Sparta do poslední části. Sparťané poctivě bránili a s pomocí Beneše ve své brance drželi domácí střelce na uzdě. Bohužel šest a půl minuty před koncem přišla chyba ve sparťanské rozehrávce, kterou nemilosrdně potrestal Zozulák. Ve vyrovnaném závěru třetí třetiny mohli poté oba týmy strhnout utkání na svou stranu, ale dobré příležitosti se to ani jednomu z nich nepodařilo. Sparťané tak museli poprvé v letošní sezóně do prodloužení. Ani pětiminutové prodloužení rozuzlení nepřineslo, a tak přišly na řadu nájezdy. V nich se na úspěšného střelce čekalo až do třetí série, kdy Levínského v brance domácích překonal Svatoš, který tak pro Spartu vystřelil druhý bod.

Sokol Pardubice - ACEMA Sparta Praha 3:4pn
branky: 3. Ivo Teichman, 12. Dominik Bartoš, 54. Martin Zozulák - 27. Robert Košir, 31. Jan Krejča, 32. Milan Bína, Ondřej Svatoš; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 556; zásahy brankářů: Jakub Levínský 24 - Martin Beneš 18; po třetinách: 2:0, 0:3, 1:0, 0:0;

Dále čtěte