Preview! Sparta ve čtvrtek míří do Pardubic!

Sparťané se po víkendové výhře Liberce nad Bohemians propadli až na úplné dno superligové tabulky. Do konce základní části však stále zbývá odehrát dvanáct utkání a boj o play-off tak stále zůstává otevřen. Nejbližší šanci na získání bodů mají sparťané již tento čtvrtek, kdy na státní svátek vyrazí na palubovku Pardubic!

30. listopad -1
Preview! Sparta ve čtvrtek míří do Pardubic!

Pardubice nezahájily sezónu podle svých představ. Sokolové v prvních kolech nové sezóny podlehli oběma nováčkům soutěže, pak ovšem zabrali a díky třem výhrám v řadě  se posunuli tabulkou vzhůru. Cenná je pro Pardubice především domácí výhra nad silnými Vítkovicemi. Momentálně patří partě kolem ostrostřelce Martina Zozuláka devátá příčka, pouhé tři body před Spartou.

Kádr Pardubic před sezónou opustilo zkušené duo Bahník a Šťastný. Jako náhradu za tyto hráče přivedlo vedení Pardubic Lukáše Gregora, který v loňském ročníku válel za pražské Vinohrady, kde Gregor nastřílel rovných třicet branek a pro Pardubice tak měl být velkým posílením útočné síly. Odchovanec Hradce Králové však zatím zůstává za očekáváním, když v deseti odehraných kolech zamířil přesně pouze jednou. Naopak se daří mladíkům. Nejvíce z nich na sebe zatím upoutal Přemek Pakosta, který ve vítězném utkání s Vítkovicemi vstřelil hned čtyři branky.

Největší oporou Pardubic je jako již tradičně Martin Zozulák. Zozulák se v minulé sezóně postaral o téměř polovinu ze všech branek svého týmu a v té letošní ve svých bodových příspěvcích opět pokračuje. Bývalý reprezentant zatím se sedmnácti body, za sedm branek a deset asistencí, vévodí klubové produktivitě. Nejlepším střelcem Pardubic je poté s devíti přesnými zásahy bývalý sparťan Petr Němeček, který tak prožívá své bodově nejlepší období v nejvyšší soutěži.

V minulé sezóně byla v obou vzájemných utkáních silnější Sparta. Nejprve si sparťané ve 3. kole poradili doma s Pardubicemi 7:5 a poté, v rámci 20. kola, na palubovce soupeře 9:3, kdy rozhodla vynikající třetí třetina, kterou sparťané ovládli 6:0.

Ve čtvrtek s týmem do Pardubic také odcestuje Václav Culka starší, který v minulém týdnu rozšířil realizační tým A-týmu. "Vnímáme, že situace, ve které se áčko nachází, zdaleka neodpovídá očekávání, která jsme před sezónou měli a deklarovali", říká generální manažer klubu Václav Culka mladší. "Jakkoliv nepropadáme panice a jsme přesvědčeni, že máme dostatečně kvalitní tým, abychom letos dosáhli na lepší výsledek než vloni, rozhodli jsme se udělat dílčí změny v realizačním týmu, abychom hráčům pomohli překonat aktuální výsledkovou krizi. Oslovili jsme mého otce, aby rozšířil náš trenérský tým a pomohl svými zkušenostmi a přístupem k hráčům nastartovat naše áčko. Hlavním trenérem i nadále zůstává Jaroslav Berka, který s týmem udělal veliký kus práce, ve které budeme i nadále pokračovat. Oba trenéři, spolu s asistentem Radkem Skaličkou mají jasně rozdělené kompetence při trénování a vedení zápasů a my věříme, že i díky této změně začneme na slušnou hru navazovat i výsledkově", uzavírá Václav Culka mladší. 

Na čtvrteční utkání mají všichni držitelé sparťanských Karet fanouška vstup ZDARMA!

Dále čtěte