Preview! Sparta se ve středu střetne doma s Tatranem Střešovice!

Po týdenní reprezentační pauze se vrací zpět superligové souboje. Již ve středu má Sparta na programu 10. kolo, ve kterém na své domácí půdě vyzve v pražském derby Tatran Střešovice!

30. listopad -1
Preview! Sparta se ve středu střetne doma s Tatranem Střešovice!

Tatran není jasným vládcem, jako tomu bylo v předchozích letech. Přes velkou generační obměnu se však stále drží na předních příčkách. Po devíti odehraných kolech se Střešovice nachází na čtvrtém místě superligové tabulky. V letošním ročníku okusil Tatran hořkost porážky pouze třikrát, a to s Otrokovicemi, v prodloužení s Brnem a poté s mistrovským Chodovem, který Tatranu v bláznivém utkání nastřílel 17 branek!

V minulé sezóně zůstali hráči Tatranu Střešovice poprvé ve své historii už ve čtvrtfinále, když vypadli s rozjetými Vítkovicemi 3:4 na zápasy. Šestnáctinásobní šampioni po nepovedené sezóně prošli řadou změn. Na pozici trenéra vystřídal Jiřího Jakoubka zkušený Luděk Beneš, který se k A-týmu přesunul z úspěšné juniorky.

Hráčský kádr poté opustili střelci Vávra s Gruberem. Vávra zamířil k pražskému rivalovi na Jižní Město, Gruber se rozhodl k odchodu do Mladé Boleslavi. Velkou ztrátou pro Tatran je poté odchod dlouholeté opory Milana Fridricha, který se rozhodl pro návrat do Znojma, kde s florbalem začínal.

Tatran odchody svých opor nahradil talentovanými juniory, kteří v minulém ročníku ovládli juniorskou nejvyšší soutěž. Velkými talenty Tatranu jsou obránce Ondřej Němeček a Marek Beneš. Oba již ve svém mladém věku patří k základním stavebním kamenům současného Tatranu. Oba také nakoukli do seniorské reprezentace a mají reálnou šanci zahrát si na blížícím se mistrovství světa.

Tradiční oporou Střešovic zůstává Marek Deutsch, který už vstupuje do své čtrnácté sezóny v nejvyšší soutěži. Střešovice se také mohou spolehnout na silnou gólmanskou dvojici, kterou tvoří Tomáš Kafka a Michal Rebro. Oba gólmani Tatranu se o porci zápasů v základní části dělí téměř rovným dílem. a na oba je velký spoleh. V úspěšnosti zákroků za celou minulou sezónu skončil Michal Rebro na třetím místě a Tomáš Kafka tuto statistiku dokonce ovládl. Nejproduktivnějším hráčem středečního soupeře Sparty je již zmíněný Marek Beneš, který od začátku sezóny stihl nastřílet 9 branek, k nim přidal stejný počet asistencí a celkem tak na svém kontě má už 18 bodů!

V loňském ročníku byl v obou vzájemných utkáních úspěšnější Tatran. V domácím utkání ovšem sparťané dokázali střešovický klub výrazně potrápit, když prohráli až po velkém boji 4:5.

Sparta se musí oklepat z nepovedeného startu do sezóny a začít pravidelně sbírat body do ligové tabulky. K tomu jí má pomoci i rozšíření realizačního týmu o Václava Culku staršího, který se k týmu připojil v minulém týdnu po televizním zápase. Utkání mezi Spartou a Tatranem startuje na Podvinném mlýně už tuto středu 9. listopadu v 19:00! 

Dále čtěte