Další prohra pro Spartu. Tatran byl silnější a po vysoké výhře bere všechny body!

Po týdenní reprezentační pauze se superligové boje vrátili zpět. Sparta se v předehrávce víkendového 10. kola střetla na své domácí půdě s Tatranem Střešovice. Utkání bylo odrazem sparťanských výkonů v letošní sezóně. Ospalé středeční utkání bylo po dvě třetiny poměrně vyrovnaný boj, který rozhodla poslední část, kdy se Spartě rozsypala obranná hra.

30. listopad -1
Další prohra pro Spartu. Tatran byl silnější a po vysoké výhře bere všechny body!

Vstup do utkání neměli sparťané špatný. Hned v prvním střídání se do dobré střelecké pozice dostal Marvánek, bohužel minul. Odměnou za úvodní tlak byla Spartě, po faulu hostujícího Meliše, přesilová hra. Nabídnutou výhodu ovšem sparťané nedokázali využít. Poté se hra vyrovnala a do šancí se začal dostávat také Tatran. V závěru čtrnácté minuty, po chybě v rozehrávce Sparty, našel Němeček křižnou přihrávkou Beneše, a ten se zakončením do prázdné branky neměl problém. Po vstřelené brance měli hráči hostí více ze hry, ale další branku vstřelit nedokázali. Sparťané se oklepali až v závěru, kdy se ve střeleckých pozicích objevil Kareš a chvíli po něm Kadoch, ale stejně jako Tatran, tak ani Sparta žádnou šanci nevyužila a po první třetině se tak šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Sparťané v začátku druhé třetiny pokračovali v tempu z konce té první. Do dobrých příležitostí se dostali Časar a Kareš, ale ani jeden gólmana hostí nedokázal překonat a tak podruhé v utkání udeřil Tatran. V závěru dvacáté šesté minuty zakončil Ullman samostatný únik do pravého horního rohu Benešovy branky. Už za dvacet vteřin mohlo být sníženo, Svatoš ovšem trefil pouze tyč. Sparta se tíženého snížení dočkala v polovině utkání, kdy se díky důrazu na brankovišti prosadil Ježek. Radost ze snížení ovšem Spartě dlouho nevydržela. Necelou minutu po Ježkově brance vrátil Tatranu dvougólové vedení Ullmann. Tato obdržená branka odstartovala sparťanský zmar v utkání. Ještě před koncem druhé třetiny mohl Tatran své vedení několikrát navýšit, Beneš ve sparťanské brance ovšem vytáhl několik skvělých zákroků.

V mdlém výkonu z konce druhé části pokračovala Sparta i v začátku té třetí. Vyústěním bylo ve čtyřicáté páté minutě vyloučení domácích. Tatran si s nabídnutou výhodou rychle poradil, když se z hranice velkého brankoviště prosadil  Jan Kolísko. Za necelou minutu přidal další tatranskou branku Meliš. Sparťané sice o půl minuty později, díky vyloučení hostí, měli velkou příležitost snížit, bohužel v chvíli už Sparta hřišti neexistovala. Ještě v průběhu své přesilové hry sparťané inkasovali z hole hostujícího Brautfergera další branku. Další branku Tatranu, v pořadí už sedmou, přidal po dorážce Meliš. O chvíli později bylo ve prospěch hostů nařízeno trestné střílení. To sice Tatran nevyužil, ale mrzet ho to nemuselo. Přesilovou hru, která po trestném střílení následovala, využil už po pěti vteřinách Kolísko. Střešovický brankostroj přerušil v polovině padesáté páté minuty Časar, který zužitkoval pěknou přihrávku od Rebra. Poslední branku utkání si poté opět připsal Tatran. Minutu a půl před koncem se prosadil Němeček a upravil tak na konečných 2:9.

Už zítra čeká Spartu odveta. S Tatranem se tentokráte střetne v rámci osmifinálové skupiny Poháru České pojišťovny. Utkání se hraje v tatranské hale SH TJ Tatran Střešovice od 20:15. Držitelé sparťanských Karet fanouška mají vstup ZDARMA!

ACEMA Sparta Praha - Tatran Střešovice 2:9
branky: 30. David Ježek, 56. Luka Časar - 14. Marek Beneš, 26. Filip Ullmann, 31. Filip Ullmann, 47. Jan Kolísko, 47. Milan Meliš, 49. Petr Brautferger, 51. Milan Meliš, 53. Jan Kolísko, 59. Ondřej Němeček; rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad; vyloučení: 2:2; využití: 0:2; diváků: 314; zásahy brankářů: Martin Beneš 17 - Michal Rebro 26; po třetinách:0:1, 1:2, 1:6;

Dále čtěte