Preview! Spartu v sobotu čeká cesta do Ostravy, kde vyzve místní FBC!

V sobotu čeká Spartu 7. kolo Tipsport Superligy, ke kterému vyrazí do Ostravy, kde se postaví ostravskému FBC. Svěřenci trenéra Smetáka zatím zvítězili ve dvou utkáních a v tabulce se nachází o o tři místa přes Spartou.

30. listopad -1
Preview! Spartu v sobotu čeká cesta do Ostravy, kde vyzve místní FBC!

Ostrava je o tři body před Spartou, ostravský tým má navíc odehráno o jedno utkání méně, a tak pro Spartu půjde o nesmírně důležité utkání. Ostrava před sezónou zaznamenala ve svém kádru několik větších změn, mezi které patřili především odchod Václava Komačky. Slovenský reprezentanta se před sezónou rozhodl z FBC odejít do konkurenčních Vítkovic. Naopak do Ostravy zamířil Filip Heczko, bývalý hráč Vítkovic, který se ke florbalu vrací po zranění. Heczko po svém návratu zatím stihl vstřelit jednu branku a další čtyři poté připravil.

Ostravu zatím nejvíce táhne Eichner, který za šest kol stihl vstřelit už devět branek a vládne tak střelcům celé Superligy! K devíti přesným zásahům přidal ještě tři asistence a v kanadském bodování mu mezi všemi hráči prozatím patří čtvrté místo. Velkou sílu má FBC v brance, kterou hájí zkušený Štěpán Laja.

Ostrava z šesti odehraných kol hrála doma pouze jedno utkání, a tak budou hráči FBC na domácí prostředí jistě velmi natěšeni. Poslední utkání na půdě Ostravy se sparťanům vůbec nevyvedlo. V loňském listopadu zde nezvládli třetí třetinu, kterou prohráli 1:7 a odjížděli tak s desetigólovým přídělem. Ani v sezóně 2014/2015 nepředvedla Sparta v Ostravě dobrý výkon, když tentokrát nezvládla druhou třetinu a hladce domácím podlehla. Spartě se tedy v Ostravě dlouhodobě nedaří a v sobotu jí tedy nečeká lehká práce.

Dále čtěte