Sparta veze z Ostravy důležité tři body!

V sobotu měla Sparta na programu 7. kolo Tipsport Superligy, ke kterému vyrazila do Ostravy, kde se postavila místnímu FBC. Především díky výborné první třetině, kterou sparťané ovládli 6:2, vezou domů důležitou výhru!

30. listopad -1
Sparta veze z Ostravy důležité tři body!

Sparťané věděli, že je v Ostravě nečeká lehké utkání a tomu také odpovídala předzápasová koncentrace. I díky zvýšenému soustředění se vstup do utkání sparťanům vydařil. Už v čase 0:22 se z brejku prosadil Svatoš a poslal tak Spartu do vedení. Na dva nula pro Spartu zvyšoval v páté minutě Časar. Bohužel už půl minuty po Časarově brance se domácí Šebesta dostal ke střele z půlky hřiště a Kadoch jeho ránu nešťastně tečoval za Kotoučkova záda. Na začátku deváté minuty vrátil Spartě dvoubrakové vedení pěknou střelou Košir. V polovině desáté minuty byl vyloučen Krejča a Ostrava tak měla výhodu přesilové hry. Dlouho se Spartě v oslabení dařilo držet domácí z dostřelu Kotoučkovi branky. Až čtyři vteřiny před vypršením Krejčova trestu využil přesilovou hru Zbořil a snížil tak na 2:3. Sparťané byli po Zbořilově snížení chvíli pod tlakem, ale díky dvěma brankám Bíny z šestnácté a osmnácté minuty, se jim podařilo odskočit na 5:2. Před koncem první třetiny se prosadil ještě Krejča, který tak určil stav po první třetině na 6:2 pro Spartu.

Také vstup do druhé části sparťanům vyšel. Už po třech minutách se prosadil Bína a dovršil tak svůj hattrick. I po další brance Sparta kontrolovala hru a vytvářela si další šance. Pokud už se Ostrava dostala do nějaké šance, tak zasáhl skvělý Kotouček. Ve třicáté minutě přidal další sparťanskou branku Zouzal a zvýšil tak už na 9:3. O tři minuty později pak sparťané nabídli Ostravě možnost přesilové hry. Tentokráte však Sparta oslabení zvládla lépe než v první třetině a Ostravu do ničeho nepustila. Domácím se podařilo snížit až dvě minuty před koncem prostřední části, kdy se prosadil Hrabal.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivně, ale Sparta dobře bránila a hrozila rychlými brejky. Jeden z rychlých přechodů do útoku se ve čtyřicáté osmé minutě podařilo využít Koširovi. Čím víc se blížil konec utkání, tak se na hřišti přiostřovalo. I s tvrdší hrou si dokázali sparťané poradit a díky brankám Svatoše a Kadocha navýšili už na 11:3. Gólový účet utkání uzavřel necelé  dvě minuty před koncem utkání domácí Hrabal. "Dneska jsme tady sehráli kvalitní první třetinu, kdy jsme dokázali využít momentu nekoncentrovanosti domácích. Poté jsme díky našim zkušeným hráčům pokračovali v kompaktním výkonu až do konce zápasu. Děkujeme soupeři za utkání, jsme rádi za získané body z Ostravy," zhodnotil utkání Berka.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - ACEMA Sparta Praha 4:11
branky: 6. Jiří Šebesta, 12. Adam Zbořil, 38. Filip Hrabal, 59. Filip Hrabal - 1. Ondřej Svatoš, 6. Luka Časar, 9. Robert Košir, 16. Milan Bína, 18. Milan Bína, 19. Jan Krejča, 23. Milan Bína, 30. Marek Zouzal, 49. Robert Košir, 57. Ondřej Svatoš, 59. Ondřej Kadoch; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 153; zásahy brankářů: Štěpán Laja 15 - Michal Kotouček 18; po třetinách: 2:6, 1:2, 1:3;


Dále čtěte