Sparta veze z České Lípy první osmifinálovou výhru!

První pohárová výhra se nerodila vůbec snadno. Česká Lípa nebyla snadným soupeřem. Utkání bylo dlouho vyrovnané a sparťané ho definitivně zlomili na svou stranu až na začátku třetí třetiny.

30. listopad -1
Sparta veze z České Lípy první osmifinálovou výhru!

V České Lípě nebyl přítomen kapitán Kadoch, a tak při jeho absenci navlékl kapitánskou pásku Luka Časar, který se tak stal prvním zahraničním kapitánem v historii Sparty. Super Časko si ve své nové roli nevedl vůbec zle a dokázal dovést Spartu k vítězství.

Už od začátku utkání bylo vidět, že to sparťané nebudou mít České Lípě jednoduché. Na první branku se čekalo až do závěru dvanácté minuty, kdy poslal Spartu do vedení nikým nebráněný Ujhelyi. Další branka padla o čtyři minuty později, kdy za domácí vyrovnal Hudík. Sparťané si však své vedení vzali už za dvacet vteřin zpět, když Kareš chytře tečoval střelu Zouzala. Na začátku devatenácté minuty bylo ve prospěch Sparty nařízeno trestné střílení, které bezpečně proměnil Časar a určil tak konečný stav první třetiny na 3:1 pro Spartu.

Domácí do druhé části vlétli a už po třech minutách se Matějíčkovi podařilo snížit. O další čtyři minuty později už bylo srovnáno. Za domácí se ranou od půlící čáry prosadil Slaný. Hra se po vyrovnání domácích přelévala ze strany na stranu a šance byly k vidění na obou stranách. Byli to však opět sparťané kdo šel do vedení. V polovině třicáté páté minuty se prosadil Jaroš. O další tři minuty později se při signalizovaném vyloučení opřel do střely Pruner, a ta skončila za zády domácího brankáře. Necelou minutu před koncem druhé části byl vyloučen Slaný a dal tak sparťanům velkou možnost odskočit už na rozdíl tří branek.

Třetí třetinu tedy Sparta začínala s výhodou přesilové hry, a ta se ukázala jako klíčová. Čtyři vteřiny před návratem Slaného zpět na hřiště se prosadil Bína a poslal tak Spartu do tříbrankového vedení. Za další dvě minuty, po zaváhání domácí obrany, navýšil už na 7:3 Zouzal. Českolipští se ještě nechtěli vzdát a odměnou jim ve čtyřicáté osmé minutě bylo snížení na 4:7. Více už však domácí nestihli. Sparťané si svůj náskok hlídali. Tři a půl minuty před koncem navíc navýšil sparťanské vedení svou druhou brankou v utkání Kareš, který tak zároveň určil konečný stav na 8:4 pro Spartu.

FBC Česká Lípa - AC Sparta Praha 4:8
branky: 16. Tomáš Hudík, 23. Radek Matějíček, 28. Štěpán Slaný, 48. Radek Matějíček - 12. Lukáš Ujhelyi, 17. Michal Kareš, 19. Luka Časar, 35. Jaroslav Jaroš, 38. Matěj Pruner, 42. Milan Bína, 44. Marek Zouzal, 57. Michal Kareš; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga;vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 150; zásahy brankářů: Lukáš Chyna 16 - Martin Beneš 19, Jan Eckhardt 1; po třetinách: 1:3, 2:2, 1:3;

Dále čtěte