O vypsání prémií jsem zatím neuvažoval, říká Ježek!

S menšími pauzami strávil David Ježek ve sparťanském dresu už čtyři sezóny. Své první florbalové krůčky ovšem dělal v Liberci, a tak pro něj nedělní utkání bude velmi speciální.

30. listopad -1
O vypsání prémií jsem zatím neuvažoval, říká Ježek!

Sledoval si cestu Liberce do nejvyšší ligy? Čekal si, že se vrátí takto rychle?

Liberec jsem sledoval a upřímně řečeno po začátku loňské sezóny jsem moc nevěřil v jejich postup. Pak se ale poměrně zázračně zvedli a celkem suverénně ligu ovládli a postoupili. Ohledně očekávání v jejich postup jsem byl řekněme na vážkách. Přijde mi, že se 1. liga poměrně vyrovnává, ale stále je zde určitý rozdíl mezi první ligou a superligou. Nicméně Liberec potvrdil, že tam hraje několik kvalitních hráčů a řekl bych, že celkem zaslouženě postoupili.

V poslední kole ve Vítkovicích jste nebyli horším týmem, ale body jste znovu nezískali. Jaké to bylo utkání?

Zápas s Vítkovicemi rozhodlo dle mého názoru proměňování šancí. My nyní nejsme v optimální pohodě z tohoto hlediska, a přestože jsme šli v tom utkání několikrát sami na branku, tak jsme nedokázali z této situace vstřelit gól. Herní převaha podle mě nebyla ani na jedné straně, ale rozhodla právě efektivita.

Ukázalo vám poslední utkání něco, od čeho se můžete k tomu nedělnímu s Libercem odrazit?

Já si myslím, že naše výkony, vyjma výpadku v zápase v Otrokovicích, nejsou tak špatné. Chybí možná maličko štěstí a klidu na hokejkách. Pokud budeme hrát dále aktivně, tak jako třeba ve Vítkovicích, pak věřím, že musí přijít zápas, kde se produktivita otočí na naší stranu. Tím spíš, kdy pro nás začíná být rozlosování milosrdnější. Nesmí se nám to ale vymstít a musíme jít do zápasu s plným nasazením. Věřím, že tím zápasem, kde vstřelíme více branek než soupeř, bude zápas právě s Libercem a naši pointmakeři se opět dostanou do optimální formy a s nimi i celý tým.

Jak se zápas proti Liberci těšíš? Hecuješ s některými jeho hráči?

Na následující zápas se samozřejmě těším. Tím spíš, když je to moje rodné město a spoustou lidí v týmu Liberce se znám. Dokonce s jedním i od narození. Co se týče nějakého hecování, tak to neprobíhá. Naposledy jsem se bavil s jedním protihráčem o verdiktu disciplinární komise. Tam mi přijde, že je to udělen trest spíše za nějakou pověst než za samotný zákrok a pokud tomu tak není, tak nerozumím, proč se řeší jenom tento, protože podobně závažných zákroků bylo například v našem zápase s Bohemians několik. Nijak tím však nezpochybňuji, že to byl faul a to klidně i na 5 minut.

Hodláš ve sparťanské šatně vypsat nějakou odměnu za vítězství nad tvým mateřským klubem?

FBC Liberec není úplně klub, kde jsem začínal. Moje první florbalové krůčky byly v klubu Draci 99 Liberec, o který se staral můj otec. Do FBC jsem se dostal až ve starších žácích, kdy se spojily odnože libereckých klubů a postavily se tak nejlepší možný tým, který už zastupoval tehdejší FBC. Nicméně to jen tak na vysvětlenou. Dá se tedy říct, že FBC Liberec je můj mateřský klub. Zatím jsem o vypsání prémií neuvažoval, ale možná by to nebyla pro náš tým špatná motivace.

Liberec byl vždy velmi nepříjemný soupeř a utkání s ním nikdy nebyla jednoduchá. Co od nedělního utkání očekáváš?

Liberec byl vždy důrazný tým a soupeřům to nikdy nebylo moc po chuti. Což bylo vždy součástí jejich taktiky. Nicméně doby Derků a Slaných jsou, co se týče libereckého týmu pryč, ale podle mě důrazné hry se Liberec bude držet pořád. Pro nás z toho plyne, že se nesmíme nechat rozhodit a hrát alespoň stejně důrazně a nepokřikovat na rozhodčí pokud budou takto hrát. Neočekávám však nějak vyhrocený zápas. Podle mého to bude zápas hlavně o nás. O naší předvedené hře a proměňování našich šancí.

Dále čtěte