Preview k utkání s Libercem!

Tuto neděli 16. října nás na Podvinném mlýně čeká šesté kolo Tipsport Superligy 2016/2017, ve kterém Sparta od 18:00 vyzve staronového účastníka nejvyšší soutěže FBC Liberec. O přestávkách nedělního utkání s Libercem také oceníme všechny medailisty ze švédského Umeå Floorball Festivalu 2016!

30. listopad -1
Preview k utkání s Libercem!

Loňskou sezónu strávil Liberec v první lize, kterou bez větších problémů ovládl a vrátil se tak zpět mezi elitu. Liberečtí v první lize ukázali velkou ofenzivní sílu, když svým soupeřům v základní části nastříleli 190 branek. Z libereckých měl na této porci branek největší podíl Valeš, který si připsal 68 bodů.

Liberec po svém návratu do nejvyšší soutěže předvádí velmi kvalitní výkony. Na svém kontě už má tři body za výhru nad Pardubicemi. V posledním kole poté dokázal pořádně potrápit mistrovský Chodov, který se o vítězství 3:2 strachoval do posledních sekund. Na týmu z Podještědí je také znát trenérská ruka dlouholetého reprezentačního kouče Zdenka Skružného, který Liberec od letošní sezóny opět trénuje.

Liberecké řady přes léto posílil špílmachr Petr Salát, který několik let hájil barvy Mladé Boleslavi, kde patřil k oporám týmu. Salát za 13 sezón v nejvyšší soutěži stihl v základní části nasbírat úctyhodných 357 kanadských bodů a v historické tabulce bodování mu patří jedenáctá příčka. Ve vyřazovacích bojích poté přidal dalších 96 bodů a celkem tak na svém kontě má 453 kanadských bodů! Dalším ofenzivním tahounem Liberce je mladý Radek Valeš, který loni táhl Liberec zpět za postupem do nejvyšší soutěže. Valeš táhne Liberec i nyní v Superlize, když s devíti body vede týmové bodování. Mladý liberecký forvard má za sebou také několik startů v seniorské reprezentaci.

Poslední vzájemné zápasy obou nedělních se odehráli v sezóně 2014/2015. V prvním utkání se po vítězství na nájezdy radoval domácí Liberec. V odvetě na Podvinném mlýně sparťané Liberci prohru vrátili a zvítězili 7:1.

Utkání mezi Spartou a Libercem začíná na Podvinném mlýně tuto neděli 16. října v 18:00. O přestávkách tohoto utkání navíc cenami od společnosti Procter & Gamble oceníme všechny medailisty ze švédského Umeå Floorball Festivalu 2016, odkud tři sparťanské týmy přivezly hned tři cenné kovy! Všichni O sparťanském úspěchu na tomto turnaji si můžete více přečíst ZDE

Dále čtěte