Sparta zdolala Liberec a bere tak první body!

V šestém kole Tipsport Superligy se Sparta na Podvinném mlýně utkala s Libercem. Po pěti kolech bez jediné výhry svěřenci Jaroslava Berky konečně zabrali, porazili Liberec 12:6 a připsali si tak první tři body v sezóně!

30. listopad -1
Sparta zdolala Liberec a bere tak první body!
Sparťané hned od začátku utkání na hostující Liberec tlačili. Díky své aktivitě si tak sparťané vypracovali řadu dobrých příležitostí, bohužel žádnou z nich nedokázali využít, a tak jako první udeřili hosté. Na začátku osmé minuty využil rychlý brejk Salát. Sparta na vyrovnání ovšem dlouho nečekala. Už za šestnáct vteřin srovnal Bína. Za další tři minuty získal po dobrém napadání míček Krejča a střelou ze středu hřiště poslal Spartu do vedení. Třetí sparťanskou branku přidal v polovině šestnácté minuty David Ježek, který pěknou střelou překonal hostujícího gólmana. Už to vypadalo, že se po první třetině půjde do šaten za stavu 3:1 pro domácí, ale osmnáct vteřin před koncem se hostům podařilo snížit. Svou druhou branku v utkání vstřelil Salát a upravil tak na 3:2.

Jak sparťané nezvládli závěr první třetiny, tak vstoupili špatně i do začátku té druhé. Na konci druhé minutu byl za bránění ve hře vyloučen brankář domácích Kotouček. Nabídnutou přesilovou hru za Liberec využil Klucho a srovnal tak na 3:3. Sparťané se však za úžasné podpory svých fanoušků dokázali včas probrat a dvěma rychlými brankami z poloviny druhé třetiny zvrátili výsledek zpět na svou stranu. Nejprve se na konci třicáté minuty prosadil střelou z půlky hřiště Kadoch. Půl minuty po něm přidal pátou branku domácích Pruner a na Podvinném mlýně tak bylo opět veseleji. Sparta poté zcela ovládla hru a díky dalším brankám Ježka, Ujhelého a Krejči odskočila Liberci už na 8:3. 

Po vyloučení za špatné střídání ze závěru druhé třetiny, vstupovali sparťané do třetí části v oslabení. Přesilovku Liberce se Spartě podařilo ubránit, ovšem už devět vteřin po návratu Zemana z trestné lavice snížil hostující Marek. O další minutu později zkompletoval hattrick hostující Salát a snížil tak na rozdíl pouhých tří branek. Sparťané ovšem nepropadli panice a rychle se Liberci opět vzdálili. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Kadoch, minutu po něm přidal desátou branku Sparty Bína a o další dvě minuty později se prosadil Časar. Osm minut před koncem zvyšoval už na 12:5 Jaroš. Přestože sparťané inkasovali čtyři minuty před koncem šestou branku, tak si závěr utkání pohlídali, a dokráčeli tak ke svému prvnímu vítězství v sezóně. „Jsme rádi, že nás přišlo povzbudit opravdu hodně fanoušků, kteří nám pomohli k dnešnímu vítězství! DĚKUJEME! V samotném utkání jsme si vytvořili množství příležitostí, které jsme proměňovali. Děkujeme soupeři za atraktivní ofenzivní utkání, divákům se muselo líbit," zhodnotil utkání lodivod domácích Jaroslav Berka.

ACEMA Sparta Praha - FBC Liberec 12:6
branky: 8. Milan Bína, 11. Jan Krejča, 16. David Ježek, 30. Ondřej Kadoch, 31. Matěj Pruner, 37. David Ježek, 37. Lukáš Ujhelyi, 38. Jan Krejča, 44. Ondřej Kadoch, 45. Milan Bína, 47. Luka Časar, 53. Jaroslav Jaroš - 8. Petr Salát, 20. Petr Salát, 23. Matěj Klucho, 42. Tomáš Marek, 43. Petr Salát, 57. Dominik Hiadlovský; rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 448; zásahy brankářů: Michal Kotouček 12 - Lukáš Strýček 14, Milan Stránský 3; po třetinách: 3:2, 5:1, 4:3;

Dále čtěte