Dorostenky odehrály další turnaj a tentokrát v prvním koši

Druhý turnaj proběhl v Kutné Hoře.

30. listopad -1
Dorostenky odehrály další turnaj a tentokrát v prvním koši

Oproti prvnímu turnaji došlo ke změně. Ocitli jsme se v prvním koši, s čímž jsme vůbec nepočítali. Z toho bylo jasné, že nás čekají nesmírně těžké zápasy. Už v týdnu před turnajem jsme bojovali s jiným soupeřem...nachlazením. Několik hráček lehlo a se sestavou to nevypadalo vůbec dobře. Nakonec vše dobře dopadlo a na sobotu jsme měli k dispozici dvě lajny.

Na úvod turnaje jsme narazili na Kralupy. A můžeme litovat neproměněných gólových šancí. Troufnu si říct, že to mohly být naše první body. Zápas se rozhodl už v první půlce, kterou jsme prohráli 1:3. Ve druhé polovině holky dřely a snažily se zápas otočit na svou stranu. Výsledkem bylo, že už jsme nedostali gól, ale bohužel ani nedali. Náš jediný gól vstřelila Inka, která ukázkově vymetla pavučinku krásnou střelou od mantinelu po nahrávce Áji.

Druhý zápas jsme očekávali ještě náročnější než ten první. Čekaly nás Wizards, se kterými jsme se utkali už na minulém turnaji a nadělily nám desítku. Tentokrát jsme s nimi chtěli odehrát lepší zápas a to se nám povedlo. Dalo se očekávat, že soupeřky projeví své kvality a oproti našemu nezkušenému týmu se prosadí. Naše holky však opět bojovaly na maximum svých sil a dovedností a po první půlce jsme drželi krásné skóre 1:2. Ve druhé půlce jsme bohužel dostali tři góly během prvních čtyř minut a bylo rozhodnuto. V žádném případě jsme nechtěli dostat zase deset gólů jako minule a tak holky nic nevzdávaly. Konečný výsledek byl 2:8, takže úkol jsme splnili. O oba naše góly se postarala Bára, která dala ten první z trestného střílení a druhý střelou mezi nohy gólmanky.

Zbýval třetí zápas, o kterém jsme si mysleli, že bude nejtěžší z tohoto dne. Hráli jsme nedlouho po obědě a únava už taky byla znát. Do páté minuty jsme drželi bezgólový stav, pak se nám dokonce povedlo vstřelit vedoucí gól, kdy o sobě opět dala střelecky vědět Inka. Remízový stav jsme udrželi až do desáté minuty druhé půlky. Opět škoda našich nevyužitých šancí, na druhou stranu je potřeba pochválit celý tým za kvalitní obrannou práci v čele s Nelou, která vychytala, co se dalo. Soupeřky nám dokázaly dát už jenom dvě branky a tak jsme prohráli parádním výsledkem 1:3.

Je skvělé, že se holky zlepšují každým zápasem, nic nevzdávají a bojují až do konce. Jsem si jistý, že už brzy budeme oslavovat první vítězství;-)


   

Chtěl bych moc poděkovat rodičům Emmy, kteří nás zachránili s dopravou na turnaj a tak většina týmu mohla jet “Sparta minibusem” :-))


Sestava: G- Múčková - Červenková (0+1), Brychová, Knappová, Jelínková (2+0), Ronovská (2+0)- Lukovská, Mervartová, Novotná, Černá, Beránková