Preview k pátému kolu, ve kterém Sparta míří na půdu Vítkovic!

Již tuto sobotu čeká muže daleká cesta do Ostravy, kde mají na programu utkání 5. kola základní části Tipsport Superligy 2015/2016 s aktuálním vícemistrem a lídrem tabulky Vítkovicemi.

30. listopad -1
Preview k pátému kolu, ve kterém Sparta míří na půdu Vítkovic!

Vítkovice mají ve svém středu několik reprezentantů v čele se Součkem, Matejčíkem a Hájkem. V dosavadním průběhu Tipsport Superligy se Vítkovicím daří navázat na výkony z konce minulé sezóny, když mají po čtyřek kolech plný počet bodů a sídlí na první příčce tabulky. Vítkovice zatím postupně porazily Otrokovice, Liberec, Ostravu a jako zatím posledního zdolaly toto pondělí před televizními kamerami Brno vysoko 10:4. Z jednotlivců je momentálně v největší formě již zmíněný Lukáš Hájek, který momentálně s 10 body vládne kanadskému bodování celé Superligy.

Vítkovice před sezónou opustili útočník Lukáš Řezanina a obránce Jakub Hubálek. Oba zamířili do Švédska. Řezanina bude oblékat barvy aktuálního švédského vícemistra IBK Linköping a Hubálek nováčka švédské nejvyšší soutěže týmu Thorengruppen. Naopak ostravský tým posílil o slovenského obránce Komačku, kteří na Dubinu zamířil z konkurenčního FBC Ostrava. Komačka v loňské sezóně nastřádal 15 bodů za 10 branek a 5 asistencí. Za tři sezóny v české nejvyšší soutěži poté celkem zapsal už 73 bodů.

Bilance obou soupeřů z minulé sezóny je vyrovnaná 1:1. Oba týmy dokázaly využít výhody domácího prostředí. Sparta doma v 5. kole zdolala Vítkovice 5:3. V posledním kole základní části poté Vítkovice sparťanům vrátily, když na domácím hřišti zvítězili přesvědčivě 8:2. K sobotnímu utkání se krátce vyjádřil Kryštof Hartman.

Ve středu jste si konečně, byť v poháru, připsali první soutěžní výhru v nové sezóně. Je to pro vás určitá úleva?

Do určitě míry je to pro všechny kluky úleva. Čekání na první výhru bylo dlouhé, nicméně soupeř nás do obrany moc neprověřil. Po určitých změnách v lajnách bereme zápas s Plzní spíše jako přípravu a odrazový můstek do sobotního zápasu proti Vítkovicím, kam si jedeme pro tři body.

Vítkovice jsou rozjeté, vám se naopak doposud příliš nedařilo. Jaké utkání tedy očekáváš?

Vítkovice jsou po skvělém vstupu do sezony plní sebevědomí a chuti hrát dopředu. Očekávám zápas ve velkém tempu a nasazení od prvních minut.

Trochu jste přeskupili složení jednotlivých pětek. Je toto ten impuls pro zlepšení vašich výkonů?

Po řadě proher byla taková změna žádoucí. Začali jsme se soustředit opět na základní věci, na hru opřenou o kvalitní obranu a hráče to "nakoplo". Myslím, že prvních pár tréninků a zápas v Plzni ukázal, že by to mohla být správná cesta.

Jaká cesta povede v Ostravě k vítězství?

Vítkovice jsou momentálně nejproduktivnějším týmem v Superlize. Mají velmi dobře pohybově a technicky vyspělé hráče. Musíme tedy vycházet z důrazné hry a dobře postavené obrany s přechodem do rychlý brejků. Potom o tři body nemám strach.

Dále čtěte