Sparta po boji podlehla Vítkovicím 3:6.

V pátém kole Tipsport Superligy muži vyrazili na pudů lídra tabulky. Sparta byla celé utkání Vítkovicím vyrovnaným soupeřem a o bodový zisk se připravila především díky neproměňování vyložených šancí.

30. listopad -1
Sparta po boji podlehla Vítkovicím 3:6.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí a vytvořili si několik dobrých příležitostí ke skórování. Kotouček ve sparťanské brance však své kolegy podržel. Sparťané se osmělili v páté minutě, kdy se sám na bránu řítil nejprve Vrána a chvíli po něm Časar. Bohužel ani jeden míček za Součkova záda nedostal. Sparťané byli i nadále nebezpeční, ale jak k první udeřili domácí. Ve čtrnácté minutě se prosadil Hájek. Po obdržené brance převzali iniciativu domácí. Odměnou jim v šestnácté bylo vyloučení sparťanů, které Rýpar rychle využil a poslal tak Vítkovice do dvoubrankového vedení. Ve zbývajících třech minutách se šance střídali na obou stranách, ale oba gólmani byli bezchybní. 

Stejně jako v první třetině, tak i v úvodu té druhé byli aktivnější domácí. Tentokráte však první branku třetiny vstřelili sparťané. Na začátku dvacáté sedmé minuty se prosadil Svatoš, když vymetl horní růžek Součkovi branky. Dlouho se poté střídali šance na obou stranách hřiště, ale oba brankáři své týmy drželi. Až v polovině třicáté čtvrté minuty se po pěkné kombinaci prosadil domácí Delong a vrátil tak Vítkovicím dvoubrankové vedení. Ve zbylých šesti minutách druhé části se bylo na obou stranách vidět několik dobrých příležitostí, ale oba gólmani byli opět výborní a vše pochytali.

Sparťané vstupovali do třetí třetiny s dvoubrankovou ztrátou, kterou chtěli rychle smazat. Bohužel už po 19 vteřinách hry utekla sparťanské obraně dvojice Matejčík-Bräuer a právě druhý jmenovaný překonal jinak výborného Kotoučka. Šanci na snížení dostala Sparta ve čtyřicáté šesté minutě, kdy byl vyloučen Švajný. Po necelé minutě hry našel Časar před bránou Vránu a ten snížil na 2:4. Čtrnáct vteřin po přesilovkové brance se Ujhelyi dostal k odraženému míčku a pěknou střelou nad nohu Součka upravil na rozdíl jediné branky. Sparta se dál dostávala před branku domácích, bohužel v čase 50:00 přerušilo sparťanský tlak vyloučení Marvánka. Nabídnutou přesilovou hru Vítkovice využily a odskočili tak Spartě na rozdíl dvou branek. Sparťané se poté chtěli vrátit ke své hře z první poloviny třetiny, ale domácí je k ní už nepustili. Naopak díky Bräuerovi ještě navýšili své vedení na 6:3. Po Bräuerově gólu zbývalo Spartě ještě necelých osm minut, ale další dvě vyloučení znamenaly konec nadějí na zvrat. Sparta tak Vítkovicím podlehla 3:6 a po pěti odehraných kolech je stále bez body. Tuto nelichotivou bilanci budou chtít sparťané utnout už příští neděli 16. října, kdy od 18:00 vyzvou na Podvinném mlýně FBC Liberec.

1. SC TEMPISH Vítkovice - ACEMA Sparta Praha 6:3
branky: 15. Lukáš Hájek, 18. Josef Rýpar, 34. Adam Delong, 41. Marek Bräuer, 52. Václav Komačka, 53. Marek Bräuer - 27. Ondřej Svatoš, 47. Jakub Vrána, 47. Lukáš Ujhelyi; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:4; využití: 2:1; diváků: 207; zásahy brankářů: Lukáš Souček 14 - Michal Kotouček 25; po třetinách: 2:0, 1:1, 3:2;

Dále čtěte